NESU-tapahtumat

Sitsit

Akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään, juodaan, lauletaan ja juodaan. Sitsejä johtavat toastmasterit, joiden tehtävänä on sekä viihdyttää muita sitsaajia että huolehtia sitsisääntöjen noudattamisesta. Sääntöjen rikkomisesta seuraa toastien määräämä sanktio. Sitsien hintaan sisältyy yleensä alku-, pää- ja jälkiruoka, muutamalla shotilla ja pitkällä juomalla höystettynä, kuljetukset sitsipaikalle sekä pääsy jatkopaikkaan.

Semma

NESU:n isoin ja tärkein tapahtuma, joka järjestetään puolivuosittain ja se kestää noin viikon. Näihin osallistuu myös nesulaisia muista Pohjoismaista ja Virosta. Seminaarien järjestämisvastuu kiertää maiden sekä kaupunkien välillä ja ne tarjoavatkin loistavan mahdollisuuden tutustua sekä Pohjoismaiseen liike-elämään että uusiin ihmisiin. Jokaisen seminaarin ohjelma kietoutuu teemaksi valitun aiheen ympärille. Päiväohjelma koostuu vaihtelevasti luennoista, yritysvierailuista sekä case-työskentelystä. Seminaareissa järjestetään maakokousten lisäksi myös Union Meeting, joka on koko NESU:n päättävä elin. Union Meetingissa keskustellaan ajankohtaisista aiheista sekä valitaan vuosittain koko NESU:n pomo, eli presidentti. Tämän lisäksi maat, kaupungit sekä eri tarpeisiin perustetut komiteat raportoivat toiminnastaan ja suunnitelmistaan. Seminaarien iltaohjelma on rentoa hengailua tutustuen muihin semmalaisiin. Iltaohjelmiin kuuluu muun muassa sitsejä, kaupunkikierroksia, urheilullisia tapahtumia, sekä viimeisenä hieno iltajuhla, gaala-ilta. Liikoja tästä ei voi paljastaa, sillä ”What happens in conference, stays in conference.” Parasta siis on mennä ja kokea semma itse.

NESU-dagen

Kerran vuodessa järjestettävä reilun vuorokauden mittainen tapahtuma, jonne kerääntyvät kaikkien Suomen NESU-kaupunkien tuoreet hallitukset/toimikunnat sekä muut aktiiviset nesuilijat. Dageneilla pidetään NESU Finlandin vuoden kokouksista toinen, ns. maakokous. Maakokouksissa käsitellään vuoden aikana olleita ja tulevia NESU-tapahtumia, asetetaan tavoitteita, kuunnellaan eri kaupunkien kuulumisia ja tehdään erinäisiä päätöksiä koskien NESU Finlandia. Maakokousta seuraavat sitsit ja muu hauskanpito läpi yön. Dagen onkin erittäin hyvä paikka tutustua muiden kaupunkien nesulaisiin ja luoda ystävyyssuhteita.

Wappurundi

NESU-Finlandin järjestämä, joka vuosi vapun tienoille sijoittuva legendaarinen rundi, jossa nesulaiset kärräävät onnikalla kolmen päivän ajan kylterikaupungista toiseen, tottakai jokaisella etapilla sitsaten! Tästä reissusta ei juhlatunnelmaa puutu ja rundi onkin joka vuosi supersuosittu.

Kesämöksä

Sama meininki kuin Dageneilla, mutta tämä on nimensä mukaisesti kesällä. Tämä on siis oiva tilaisuus nähdä NESU-kavereita myös kesällä loman ja kesätöiden ohessa. Kesämöksän maakokouksessa valitaan uusi NESU Finlandin maavastaava ja hallitus.