Skip to main content
2021

NESU-Finanssin terveiset

By 19.9.202121 joulukuun, 2021No Comments

”Mikä ihmeen NESU?” on kysymys, johon sain fuksiviikkojen aikana vastata useamman kymmentä kertaa. Toivottavasti teillä kaikilla on nyt joku käsitys tuon lyhenteen merkityksestä tai ainakin siitä millaista toimintamme täällä Oulussa on. Mikäli joku teistä ei kuitenkaan ole koskaan edes kuullut NESU:sta, olkaa suoraan yhteydessä minuun. Näin mahtavasta asiasta on aina mukava puhua.

NESU-toiminnan näkyvin osa on varmasti sitsit, joita ehdimme fuksiviikoilla järjestää peräti kolmet. Toimintamme ydin ei kuitenkaan ole missään nimessä pelkkä humalanhakuinen juominen vaan rennon ilmapiirin suomat verkostoitumismahdollisuudet. Voitte alta lukea, mitä useamman vuoden mukana olleet toimikuntalaiset ajattelevat NESU:sta ja sitsien järkkäämisestä. Omia mietteitäni tulette kuulemaan tarkemmin toimikuntahaun alla tai tarvittaessa sitä ennenkin laittamalla minulle viestiä. Yleisesti ottaen voin kuitenkin sanoa, että yhtään kertaa ei ole ollut huono fiilis tapahtuman jälkeen.

Loppusyksyn osalta tilanne elää koko ajan koronan ehdoilla. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin, että pääsisimme taas järjestämään sisäsitsejä vähän isommallekin porukalle. Mitään en voi vielä luvata, mutta tunnelin loppu on jo näkyvissä. Jaksetaan odottaa vielä hetki.

Syysterveisin NESU-vastaavasi Juho

 

Toimikuntalaisten kommentit:

”NESU on ihmisen parasta aikaa” on lausahdus, jota kuulee paljon NESU-piireissä. Minun ensimmäinen kokemukseni tästä tuli omana fuksisyksynäni, kun olin biletiimin kautta töissä sitseillä. Tuolloin näin, kuinka hyvä meininki sen hetkisellä NESU-toimikunnalla oli, ja totesin, että minäkin haluan mukaan. Nyt olenkin sitten jo kolmatta vuotta NESU-toimikunnassa.

NESU:ssa parasta on yhteisöllisyys. On myös ihan mahtava tunne, kun on järjestämässä tapahtumia ja näkee, kuinka kaikilla on hauskaa. Lisäksi NESU-toimikunnassa ollessa ei tarvitse miettiä, pääseekö tapahtumiin, koska on automaattisesti NESU:n tapahtumissa mukana. NESU:ssa mukavaa on myös eri pestit, joiden kautta saa vaihtelua. Esimerkiksi minun ensimmäinen vuoteni toimikunnassa oli melko erilainen kuin kaksi seuraavaa johtuen eri pestistä – ensimmäisenä vuonna olin tapahtumavastaava, nykyään graafikko.

-Enni

 

Aloitin NESU-toimikunnassa fuksivuonnani tammikuussa 2020 ja olen ollut mukana tähän päivään saakka. Tänä aikana olen ehtinyt NESU:ssa tekemään, näkemään ja kokemaan kaikenlaista. Olemme muun muassa suunnitelleet ja järjestäneet hauskoja tapahtumia, tutustuneet todella moniin mahtaviin ihmisiin, matkustaneet ympäri Suomea ja yksinkertaisesti pidetty hauskaa. Kun lähdin toimikuntaan mukaan, yksi parhaista asioista NESU:ssa oli juuri se, että se mahdollisti tutustumisen eri kaupunkien opiskelijoiden välillä ulkkarisitsien ja muiden tapahtumien avulla. Tämä on mielestäni yksi NESU:n parhaista puolista ja odotankin innolla sitä, että tilanne sallii taas ulkkarien saapumisen Ouluun ja tietysti, että pääsisi taas itsekin vierailemaan muissa kaupungeissa.

Pandemiasta huolimatta olemme päässeet järjestämään monen monta huikeaa sitsitapahtumaa, jotka ovat vaikeistakin olosuhteista huolimatta onnistuneet todella hyvin ja ”NESU-henki” on pysynyt kaikesta huolimatta korkealla. Voin todellakin suositella NESU-toimintaa kaikille, sillä sen on tuonut ainakin minulle paljon loistavia muistoja sekä ystäviä ja kun maailman tilanne taas toivon mukaan menee normaaliin suuntaan niin myös menot sen kuin paranevat entisestään.

-Juho V.

 

Ruoka- ja decovastaavan työ on mukavan luovaa. Parin kolmen vuoden aikana olen oppinut, että koristelupuolella vain kartonkien väri on rajana: kuvausseinälle saa sopimaan kaiken enemmän tai vähemmän teemaan sopivat koristeet. Ruokapuoli on enemmän käytännöllisyyttä, mutta hyvät sitsit muistetaan ihan muusta kuin ruoasta. Kauppareissuja varten pari kolikkoa löytyy aina taskun pohjalta: kymmenen kaljakontin liikuttaminen on helpompaa kärryjen kanssa.

NESU:ssa olemisen parhaita puolia ovat yllättävät tilanteet. Kiitokseksi vesipullon antamisesta vierustoverille sitseillä, sain tarinan Turussa olevasta yökerhoVegasista, josta tilaamalla Marilyn juoman (vai toisinpäin) saa noppia täynnä olevan kaulakorun. Kaulakoru riippuu edelleen, ihme kyllä, mukana haalareissa. Haalarimerkeistä on yritetty saada alennusta tarjoamalla apua kitun suhteen ja kertomalla joulupukkivitsejä. Ehkä joulumerkki tulee vielä joskus!

-Eerika