Skip to main content

NESU-Finanssi

NESU

”Jokainen meistä on nesulainen” 

 Nordiska Ekonomie Studerandes Union eli tuttavallisemmin NESU on pohjoismaiset ja virolaiset kauppatieteen opiskelijat yhdistävä järjestö, joka järjestää niin asiaohjelmaa kuin hauskanpitoakin kyltereiden verkostoitumisen nimissä. Järjestö on perustettu 1950-luvulla ja se on voittoa tavoittelematon sekä poliittisesti sitoutumaton. Aktiivisia jäseniä on tällä hetkellä ympäri Suomea kaikissa kylterikaupungeissa (Helsinki, Espoo, Turku, Tampere, Pori, Vaasa, Jyväskylä, Mikkeli, Kuopio, Joensuu, Lappeenranta ja tietenkin Oulu). Suomalaisten järjestöjen lisäksi NESU:ssa on tällä hetkellä aktiivisia jäseniä myös Virossa ja Islannissa. 

NESU Oulussa

Jokaisella kylteripaikkakunnalla toimii oma NESUn alainen paikallisyhdistys, Oulussa NESU-Finanssi. Se järjestää vuosittain useammat sitsit sekä muita pienempiä tapahtumia niin finanssilaisille kuin muille kyltereillekin. NESU-Finanssi tiedottaa oululaisia kyltereitä niin omista kuin ulkopaikkakuntienkin tapahtumista. 

 Liittymällä NESU- Finanssin aktiivit -facebook-ryhmään sekä tykkäämällä NESU-Finanssista Facebookissa sekä Instagramissa ja Tiktokissa @nesu_finanssi pysyt hyvin kärryillä, missä tapahtuu milloinkin. Uusi NESU-Finanssin toimikunta valitaan aina vuoden vaihteessa. 

 NESU on avoin ja riehakas yhteisö, johon sinäkin finanssilaisena kuulut. Sinun ei siis tarvitse kuulua NESU-Finanssin toimikuntaan osallistuaksesi NESU-tapahtumiin ja lähtemällä rohkeasti mukaan, laajennat näkemyksiäsi sekä ystäväpiiriäsi Oulun ulkopuolelle, pidät hauskaa ja tutustut mahtaviin ihmisiin! Luvassa siis on lukuisia unohtumattomia hetkiä sekä maailman parasta seuraa! 

 NESUn omalta nettisivulta löytyy mm. tapahtumakalenteri, josta voi bongata tulevia sitsejä ym. NESU-tapahtumia ympäri Suomen, blogikirjoituksia sekä paljon mielenkiintoista tietoa yhdistyksen toiminnasta – käyhän siis tsekkaamassa uudistunut nesu.net!

NESU Finland

Suomessa vallankahvaa heiluttaa NESU Finlandin hallitus, joka valitaan NESUn kesämöksällä maakokouksessa. NESU Finlandin hallituksen toimikausi on kesämöksästä kesämöksään ja jokainen nesulainen voi asettua ehdolle hallitukseen. NESU Finland pitää huolen, että Suomen alueella NESU-tapahtumissa olisi mahdollisimman vähän päällekkäisyyksiä ja että NESU-kaupungit toimisivat muutenkin jouhevasti yhteen hiileen puhaltaen. 

Tapahtumat

NESU järjestää lukuisia tapahtumia pitkin vuotta, joihin voit osallistua niin Oulussa kuin muissa NESU-kaupungeissa.

Sitsit 

Akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään, juodaan, lauletaan ja juodaan. Sitsejä johtavat toastmasterit, joiden tehtävänä on sekä viihdyttää muita sitsaajia että huolehtia sitsisääntöjen noudattamisesta. Sääntöjen rikkomisesta seuraa toastien määräämä sanktio. Sitsien hintaan sisältyy yleensä alku-, pää- ja jälkiruoka, muutamalla shotilla ja pitkällä juomalla höystettynä, kuljetukset sitsipaikalle sekä pääsy jatkopaikkaan. 

Semma 

NESU:n isoin ja tärkein tapahtuma, joka järjestetään puolivuosittain ja se kestää noin viikon. Näihin osallistuu myös nesulaisia muista Pohjoismaista ja Virosta. Seminaarien järjestämisvastuu kiertää maiden sekä kaupunkien välillä ja ne tarjoavatkin loistavan mahdollisuuden tutustua sekä Pohjoismaiseen liike-elämään että uusiin ihmisiin. Jokaisen seminaarin ohjelma kietoutuu teemaksi valitun aiheen ympärille. Päiväohjelma koostuu vaihtelevasti luennoista, yritysvierailuista sekä case-työskentelystä. Seminaareissa järjestetään maakokousten lisäksi myös Union Meeting, joka on koko NESU:n päättävä elin. Union Meetingissa keskustellaan ajankohtaisista aiheista sekä valitaan vuosittain koko NESU:n pomo, eli presidentti. Tämän lisäksi maat, kaupungit sekä eri tarpeisiin perustetut komiteat raportoivat toiminnastaan ja suunnitelmistaan. Seminaarien iltaohjelma on rentoa hengailua tutustuen muihin semmalaisiin. Iltaohjelmiin kuuluu muun muassa sitsejä, kaupunkikierroksia, urheilullisia tapahtumia, sekä viimeisenä hieno iltajuhla, gaala-ilta. Liikoja tästä ei voi paljastaa, sillä ”What happens in conference, stays in conference.” Parasta siis on mennä ja kokea semma itse. 

NESU-dagen 

Kerran vuodessa järjestettävä reilun vuorokauden mittainen tapahtuma, jonne kerääntyvät kaikkien Suomen NESU-kaupunkien tuoreet hallitukset/toimikunnat sekä muut aktiiviset nesuilijat. Dageneilla pidetään NESU Finlandin vuoden kokouksista toinen, ns. maakokous. Maakokouksissa käsitellään vuoden aikana olleita ja tulevia NESU-tapahtumia, asetetaan tavoitteita, kuunnellaan eri kaupunkien kuulumisia ja tehdään erinäisiä päätöksiä koskien NESU Finlandia. Maakokousta seuraavat sitsit ja muu hauskanpito läpi yön. Dagen onkin erittäin hyvä paikka tutustua muiden kaupunkien nesulaisiin ja luoda ystävyyssuhteita. 

Wappurundi 

Kolme päivää – kolme kaupunkia – kolmet sitsit! 

NESU-Finlandin järjestämä, joka vuosi vapun tienoille sijoittuva legendaarinen rundi, jossa nesulaiset kärräävät onnikalla kolmen päivän ajan kylterikaupungista toiseen, tottakai jokaisella etapilla sitsaten! Tästä reissusta ei juhlatunnelmaa puutu ja rundi onkin joka vuosi supersuosittu. 

Kesämöksä 

Sama meininki kuin Dageneilla, mutta tämä on nimensä mukaisesti kesällä. Tämä on siis oiva tilaisuus nähdä NESU-kavereita myös kesällä loman ja kesätöiden ohessa. Kesämöksän maakokouksessa valitaan uusi NESU Finlandin maavastaava ja hallitus. 

Mikä ihmeen NESU? Tästä NESU-Enklaavin tekemästä videosta saat vastauksen kysymykseen!