Skip to main content

Tapahtumat

Finanssi ry järjestää jäsenistölleen monipuolisia tapahtumia aina virallisemmista asiatapahtumista mitä unohtumattomiin bileisiin.

Tapahtumakavalkaadiimme kuuluvat muun muassa sitsit, poikkitieteelliset haalaribileet, Öllövelli-appro, pikkujoulut, laskiainen sekä Rukan reissu.

Tällä sivulla esittelemme vuoden perinteiset isot tapahtumat, mutta näiden välissä tullaan järjestämään niin pienempää kuin suurempaakin asia- ja hupitapahtumaa. Finanssin Facebook-sivua, tämän sivun tapahtumakalenteria ja viikkotiedotetta kannattaa seurata, jotta saat ensimmäisenä tiedon seuraavista tapahtumista.

heinäkuu 2024

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Poikkitieteelliset Haalaribileet

Lukuvuoden aikana joka kuukausi järjestettävät Poikkitieteelliset haalaribileet, tutummin Poikkarit, keräävät Oulun opiskelijakansan saman katon alle juhlimaan. Tapahtumaan kuuluu nimensäkin mukaisesti opiskelijahaalarit, ja tapahtumassa pääsetkin näkemään mitä kirjavimpia haalareita juhlijoiden yllä.

Seuraa Poikkareita Facebookissa ja Instagramissa.

Sitsit

Kuukausittain järjestettävillä sitseillä, eli akateemisessa pöytäjuhlassa, laulu raikaa ja vauhtia ei puutu. Finanssin sitseistä vastaa NESU  ja Finanssin sitsien lisäksi voit osallistua myös poikkitieteellisille sitseille, sekä matkustaa muihin NESU-kaupunkeihin edustamaan Finanssia.

Helsingin Excursio

Helsingin Excursiolle suunnataan perinteisesti vuoden alussa. Excursiolla tutustutaan yrityksiin Helsingissä ja verkostoidutaan niin muiden finanssilaisten kuin alumniemmekin kanssa.

Kopon ja Kyllin kahvihetket

Kopon, eli Koulutuspoliittisen vastaavan, ja Kyllin, eli Suomen Ekonomien Kylteriyhdyshenkilön, kahvihetkillä keskustellaan rennoissa tunnelmissa opinnoista, sekä ajankohtaisista aiheista. Tapahtumia järjestetään säännöllisin väliajoin Kiltahuoneella tai etäyhteyksin, ja tapahtumaan voit tulla mukaan kuuntelemaan tai osallistumaan keskusteluun. Tässä on oiva tilaisuus saada vastauksia Kopolta opinnoissasi askarruttaviin asioihin!

Laskiainen

Laskiaiseen kuuluu vahvasti mäenlasku ja laskiaispullat. Tapahtumapaikka vaihtelee Johteenhovista Teekkaritaloon ja ohjelmassa on saunomista ja juhlimista. Vaikka itse tapahtuman konsepti on vaihdellut vuosien varrella, laskiainen teemana on kuitenkin pysynyt vahvasti näkyvillä tapahtumapaikasta huolimatta, niin Talviolympialaisten kuin laskiaispullabaarin muodossa.

Talobileet

Talobileet keräävät juhlijoita Teekkaritalolle muutaman kerran vuodessa. Näiden bileiden konsepti vaihtelee, mutta ohjelmaan kuuluvat yleensä saunominen, paljuilu, hyvä ruoka sekä erinomainen seura.

Nordic Spirit Forum

Nordic Spirit Forum eli NSF on keväisin järjestettävä seminaari, jonka tarkoituksena on rohkaista ainejärjestömme opiskelijoita etsimään omaa polkuaan. Seminaarissa kuullaan puhujia laajasti eri aloilta, vaihtuvan teeman mukaisesti. Lisätietoa NSF:sta löydät sen omalta sivulta.

VVV-risteily

VappuViinatVerottomana-risteily kokoaa kylterit Kapteeni-Börjen johdolla seilaamaan kohti Vergikolmiota ja sen yli. Tutustu tähän ikoniseen konseptiin täällä.

Öllövelli

Öllövelli-approtapahtuma starttaa Oulun vapun huhtikuussa. Öllövellissä keräät appropassiisi suoritusmerkintöjä juomalla ja syömällä, tavoitteenasi eri tasoisia haalarimerkkejä. Suorituksen jälkeen suunnataan jatkoille, joissa yö jatkuu vierailevan artistin johdolla aamuun asti.

Vappu

Jokaisen opiskelijan kulunut vuosi huipentuu huhtikuun loppupuolella starttaavaan Wappuviikkoon! Raikas kevätsää, opintojen taittuminen loppupuolelle tai kollektiivinen opiskelijariemu – janojuomaa unohtamatta – ovat omiaan luomaan Vappufiilistä. Vappu kestää kalenterivuodesta riippuen 7-9 päivää, joillakin opiskelijoilla jopa hieman pidempään. Vapun aikaan Finanssi sekä muut killat järjestävät tapahtumia pitkin viikkoa – säpinää siis riittää! Perinteisesti finanssilaisten Vappu koostuu muutamista sitseistä, kirkkovenesouduista, wappusaunasta ja monenlaisesta muusta poikkitieteellisestä toiminnasta. Viime vuosina Vappuna ollaan päästy sitsaamaan myös yhdessä lääkisopiskelijoiden kanssa, ja tästä tavasta onkin jo muodostunut hauska sekä ehdottomasti kokemuksen arvoinen perinne! Tarkemman Vapun ohjelman löydät esimerkiksi Facebookista kevään koittaessa sekä Vapun omalta sivulta.

Fuksiviikko

Sen minkä wappu päättää, fuksiviikko aloittaa! Niin kauppakorkeakoulu, Oulun yliopisto kuin Finanssikin ovat mukana fuksiviikolla opastamassa uudet opiskelijat mukaan akateemiseen yhteisöön. Fuksiviikon aikana fuksit tutustuvat toisiinsa, pienryhmäohjaajiin sekä saavat suuren määrän tarpeellista tietoa yliopiston käytännöistä. Tämä mahdollistaa sujuvan opiskelun aloittamisen kurssien alkaessa seuraavalla viikolla. Älä siis jätä fuksiviikkoa väliin! Orientaatioviikko pitää sisällään monenlaista tapahtumaa aina alkoholittomista urheiluhenkisistä Fuksiolympialaisista kosteahkoihin haalaribileisiin. Vaikka viikon aikana keskitytäänkin opiskelijakulttuurin esittelyyn uusille opiskelijoille, ovat vanhempienkin vuosikurssien edustajat tervetulleita tiettyihin bileisiin!

Tarkemmat tiedot Fuksiviikosta löydät täältä.

Rapujuhlat

Helan går! Rapujuhlissa pääset syömään maukkaita rapuja sekä laulamaan rapulauluja sydämesi kyllyydestä. Pöytäseurueessa on hauskaa opetella ravun oikeaoppista syömistä sekä kohottaa yhdessä snapsilaseja. Näissä juhlissa tunnelma on kirjaimellisesti katossa, joten paina rapuhattu tiukasti päähäsi ja pidä rapuveitsestäsi kiinni, sillä näitä juhlia ei helposti unohdeta!

Fuksicocktail

Tyylikkäässä Fuksicocktailissa pääset laittamaan hieman juhlavampaa päällesi, kun saavut Kaarleen cocktailtilaisuuteen, missä ohjelmassa on muun muassa Fuksisuunnistuksen voittajien julkistaminen. Ole valppaana ja nappaa itsellesi lippu ajoissa, sillä tapahtuman uudistuksen myötä liput ovat menneet kuin kuumille kiville. Tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti fukseille ja se sijoittuu vuosijuhlaviikolle.

Vuosijuhlat

Vuosijuhlilla vietetään 1991 perustetun Finanssi ry:n syntymäpäivää. Tapahtuma koostuu juhlavasta iltajuhlasta ja seuraavan päivän silliaamiaisesta.

Ulkomaan Excursio

Finanssin vuosittainen ulkomaan excursio on yksi tapahtumien helmistä, jolloin suuntaamme muutaman päivän kestoiselle opintomatkalle joka vuosi vaihtuvaan kohteeseen. Ulkomaan excursiolla vieraillaan paikallisissa yrityksissä ja tutustutaan esimerkiksi potentiaalisiin työnantajiin, hauskanpitoa unohtamatta. Excursion ajankohta on yleensä viikolla 42, juuri ennen Oulun syyslomaa. Ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa loma, kuin huippu reissu opiskelukavereiden kanssa!

Kauppatieteilijän Urapolut

Kauppatieteilijän urapolut on asiantuntijaseminaari, jonka Oulun Kauppakorkeakoulu sekä Finanssi ry järjestää yhteistyössä. Seminaarissa ääneen pääsee alumnimme kertomalla uratarinoitaan sekä vastaamalla työelämää koskeviin kysymyksiin opiskelijoita hyödyntävällä tavalla. Tavoitteena on tarjota opiskelijoille näkökulmia työelämästä, työtehtävistä sekä valoittaa edessä olevia uramahdollisuuksia. Opiskelijat saavat myös arvokkaita vinkkejä työllistymiseen sekä työelämässä vaadittavien taitojen ja osaamisen kartuttamiseen. Opiskelijat pystyvät itse vaikuttamaan paneelikeskustelun kulkuun, sillä panelisteille esitettävät kysymykset kerätään suoraan opiskeljoilta. Tapahtuman yhteydessä opiskelijoilla on siis mahdollisuus saada vastauksia mieltänsä askarruttaviin kysymyksiin sekä lisäboostia oman uransa suunnitteluun. Tapahtuma on suunnattu kaikille Oulun Kauppakorkean opiskelijoille opintovuodesta riippumatta.

Masters’ Evening

Masters’ evening on maisteriopiskelijoille suunnattu asiatapahtuma, jossa käsitellään ajankohtaisia kauppatieteellisiä aiheita. Tapahtumassa on kulloinkin paikalla muutama asiantuntija työelämästä. He tarjoavat kokemuksiensa pohjalta tietoutta tapahtuman teemaa koskien. Myös osallistujat pääsevät osallistumaan keskusteluun sekä esittämään lisäkysymyksiä. Masters’ evening tapahtumia pyritään järjestämään ympäri vuoden. Teemat ovat toisinaan pääaineisiin liittyviä, mutta myös tapahtumissa käsitellään myös yleisiä työelämän teemoja. Muista liittyä OBS Masters Facebook-ryhmään, jonne julkaistaan kaikki Masters’ evening -tapahtumat.

Rukan reissu

Ensimmäisten talvipäivien saapuessa marraskuussa on aika suunnata kohti ensilumen peittämää Rukatunturia: vuorossa on legendaarinen Rukan reissu! Tästä viikonlopusta ei vauhtia puutu, kun bussilasteittain kyltereitä lähtee viettämään unohtumatonta mökkiviikonloppua. Tapahtuma on poikkitieteellinen ja mukaan ovat tervetulleita juhlijat myös muista ainejärjestöistä! Mutta mikä sitten tekee Rukan keikasta niin muistorikkaan? Ehkäpä sanat mökki, sauna, mäki, lumi, glögi, siideri, olut, minttukaakao, rinne (joidenkin kerrotaan eksyneen sinnekin), bileet, nuotio, makkara, naurua, hymyä, musiikkia kertovat jotain. Rukan reissu vetää itse kunkin helposti sanattomaksi. Reissun fiilistä on vaikea pukea sanoiksi – se täytyy kokea itse!

Pikkujoulut

Vuosi huipentuu Finanssin pikkujouluihin, joissa voit tavata itse Joulupukin apureineen. Pikkujouluissa pääset virittäytymään alkavaan joulun odotukseen. Pikkujouluissa myös palkitaan fukseja fuksipassin täyttämisen perusteella.