Skip to main content

Yhdistys

Finanssi ry

Finanssi, eli Oulun yliopiston kauppatieteiden opiskelijain yhdistys ry, on Oulun yliopiston kauppatieteilijöiden eli kyltereiden ainejärjestö. Finanssi on Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) alainen kattokilta, joka on perustettu vuonna 1991 samaan aikaan kun ekonomikoulutus alkoi Oulun yliopistolla.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia kauppatieteiden opiskelijoiden etujärjestönä Oulussa, lisätä kauppatieteen tuntemusta jäsenistössään ja ulkopuolisiin nähden, herättää innostusta ja harrastusta yhteiskunnallisiin sekä taloudellisiin kysymyksiin, valvoa jäsentensä etujen toteutumista opetustoiminnassa sekä toimia vuorovaikutuksessa talous- ja elinkeinoelämän kanssa taloudellisen ja henkisen kasvun edistämiseksi. Finanssi on läpi olemassaolonsa kunnostautunut aktiivisena tekijänä myös valtakunnallisessa edunvalvonnassa.

Jäsenyys

Jäseniä Finanssilla on yli 1600, mikä tekee siitä yhden suurimmista kylteriyhteisöistä Suomessa. Jäseneksi voivat liittyä kaikki Oulun yliopistossa kauppatieteellistä tutkintoa suorittavat opiskelijat. Kaikki Finanssin jäsenet kuuluvat myös Suomen Ekonomien alaisuuteen.

Jäseneksi voit liittyä Suomen Ekonomien verkkosivujen kautta täällä. Maksamalla 50 euron kertaluontoisen liittymismaksun sinusta tulee Finanssin jäsen koko opintojesi ajaksi. Jäsenenä pääset hyödyntämään Finanssin toteuttamaa edunvalvontaa sekä erilaisia palveluita, kuten kiltahuoneen tarjontaa, Violetin vyöhykkeen tarjoamia etuja ja osallistumaan Finanssin järjestämiin tapahtumiin. Tämän lisäksi pääset hyödyntämään myös Suomen Ekonomien palveluita.

Kiltahuone ja kiltatuotteet

Finanssin tunnusväri on violetti ja finanssilaisen tunnistaakin parhaiten violeteista haalareista. Tarina kertoo, että väri valikoitui vuoden 1955 setelisarjan pohjalta, jonka suurin yksittäinen seteli oli violetti 10 000 markan seteli. Tämän lisäksi jäsenistöllä on mahdollisuus tunnustaa killan väriä erilaisin kiltatuottein, kuten kokardin, kiltanauhan ja pinssin, kiltacollegen, kangaskassin tai haalarimerkkien kautta. Näitä tuotteita voit ostaa kiltahuoneelta.

Kiltahuone löytyy yliopistolta Kauppakadun alakerrasta katakombien suojista. Noin puolivälistä käytävää löytyy lasiovi, johon on kiinnitetty Finanssin logolla varustettu juliste. Astu ovesta sisään, suuntaa portaat alas ja näet vasemmalla toisen logojulisteella varustetun oven. Kulje ovesta katakombeihin ja löydät kiltiksen – kahvin tuoksu ja iloinen puheensorina johdattelee varmasti perille!

Kiltahuoneelle voi tulla rentoutumaan luentojen välissä tai ihan vaikka moikkaamaan kavereita. Tiloista löytyy rentojen opiskelutilojen lisäksi kaksi kahvinkeitintä, lehtiä, telkkari, pelejä sekä pleikkari ja nämä kaikki ovat vapaasti finanssilaisten käytössä. Koska tilat ovat yhteisessä käytössä, on hyvä muistaa laittaa tavarat paikoilleen käytön jälkeen ja jättää kengät ovensuuhun, jotta tila pysyy siistimpänä ja viihtyisämpänä meille kaikille.

Valitettavasti kulku kiltahuoneelle ei ole esteetön, vaan matkalla on kahdet portaat, sekä kaksi korkeampaa kynnystä, väestönsuojaovista johtuen.

Näin löydät tiesi Kauppakorkeakoulun X-ovelta kiltahuoneelle

Visio, Missio ja Arvot

Finanssi ry:n missiona on toimia etujärjestön lisäksi oululaisen kauppatieteilijän vapaa-ajan viihdyttäjänä ja jaksamisen edistäjänä. Visiona on varmistaa toiminnassa sen, että jokaisella on yhdenvertainen asema jäsenistömme keskuudessa ja taata saumaton yhteistyö niin jäsenistön, yritysten kuin muidenkin ainejärjestöjen keskuudessa.

Arvoja ovat jatkuva kehitys, poikkitieteellisyys, yhteisöllisyys ja elämänkumppanina toimiminen. Arvot toimivat mission ja vision ohella tärkeänä järjestömme toimintaa ohjaavana tekijänä ja Finanssi pyrkiikin varmistamaan niiden toteutumisen kaikessa toiminnassaan.