Skip to main content

Vuosijuhlat

Finanssi ry juhlii jatkunutta taivaltaan vuosittain aina lokakuun alussa. Vuonna 2023 juhlistetaan 32-vuotiasta ainejärjestöä. Vuosijuhlien kunniaksi Finanssin toimikunnat ja kerhot järjestävät monipuolisia tapahtumia värittämään tätä vuoden odotetuinta viikkoa. Vuosijuhlien suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa hallituksen projektivastaava yhdessä projektitoimikunnan kanssa.

”Akateeminen perinne, joka on koettava ainakin kerran opiskeluaikana.”

Vuosijuhlaviikon huipennus on vuosijuhlien iltajuhla. Iltajuhla on akateeminen juhla, jossa pukeudutaan parhaimpiin, nautitaan kolmen ruokalajin illallinen, palkitaan ansioituneita finanssilaisia ja ennen kaikkea juhlistetaan oululaista kylteriyhteisöä sekä ainejärjestöämme. Vuosijuhlat ovat pääasiassa tarkoitettu toisen vuoden ja sitä vanhemmille opiskelijoille. Ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat tervetulleita nauttimaan juhlatunnelmasta työskentelemällä vuosijuhlilla. Työntekijärekry järjestetään noin kuukausi ennen vuosijuhlia.

Vuosijuhlaviikko

Cocktail-tilaisuus

Tässä formaalissa, ennen iltajuhlaa järjestettävässä päivätilaisuudessa kutsuvieraat tervehtivät istuvaa hallitusta.

Iltajuhla

Iltajuhla on hieno, akateeminen pöytäjuhla, johon kuuluu kolmen lajin illallinen ohjelmineen. Vieraiden on kohteliasta saapua hyvissä ajoin paikalle ennen virallisen osuuden alkua. Näin vieraille jää myös aikaa löytää paikkansa pöytäkartasta, seurustella muiden juhlavieraiden kanssa, käydä kuvauttamassa itsensä seuralaisensa kanssa tai nauttia baarin antimista. Iltajuhla etenee perinteikkäästi puheiden, laulujen sekä maljan nostojen myötä ja juhlan aikana palkitaan ainejärjestömme toimijoita. Iltajuhlan kruunaa kolmen ruokalajin illallinen juomineen sekä illan lopuksi vieraita tanssittava yhtye.

Jatkot

Jatkoille siirrytään suoraan iltajuhlasta bussikyydityksin. Jatkoilla vieraille on tarjolla runsaasti lisää syötävää ja juotavaa. Jatkojen ja silliksen tarjoiluja varten on vieraiden hankittava itselleen ”vetoranneke”, jotka tulevat myyntiin noin viikkoa ennen vuosijuhlia osoitteessa Kide.app. Vuosijuhlien virallisilla jatkoilla vieraiden viihtymisestä vastaa DJ. Jatkoilta juhlavieraat kyyditään busseilla takaisin keskustaa ja viimeisellä bussikyydillä pääsee Puhe Auringolle -tilaisuuteen, joka järjestetään perinteikkäästi Franzénin puistossa Oulun keskustassa.

Silliaamiainen

Vuosijuhlat eivät tietenkään pääty yhteen iltaan. Iltajuhlaa ja jatkoja seuraavana päivänä pidetään silliaamiainen eli tuttavallisemmin sillis. Nimestään huolimatta tapahtuma ei ole tarkoitettu säilötyn kalan nauttimiseen vaan se on jotain aivan muuta! Silliaamiaisella juhlavieraat pukeutuvat perinteisesti haalareihin ja sillisteeman mukaisiin asusteisiin tai asuihin. Silliksen kulkua ei voi koskaan ennustaa ja varmaa on ainoastaan, että palju on lämmin ja juhlat eivät lopu ennen viimeisen bussin lähtöä, jos silloinkaan. Lausahdus ”Sillis on ihmisen parasta aikaa” pitää täysin paikkaansa. Sillikselle siirrytään bussikuljetuksin ja bussit lähtevät perinteisesti Oulun torin rannasta.

Finanssi ry:n vuosijuhlien tärkein ilmoituskanava on Facebook, jonne projektitoimikunta julkaisee vuosijuhla-tapahtuman sekä erillisen sillis-tapahtuman noin kuukausi ennen vuosijuhlia. Muista tykätä Finanssi ry:n Facebook-sivusta, jotta saat ensimmäisenä tiedon uusista tapahtumajulkaisuista.

Etiketti

Vuosijuhlien iltajuhlissa noudatetaan perinteistä etikettiä. Etiketin mukaan miehet pukeutuvat tyypillisesti tummaan pukuun ja naiset pitkähelmaiseen iltapukuun. Pitkät hiukset tulisi myös laittaa kiinni. Tarkemmat tiedot voit tarkistaa täältä.