Fuksiviikko

Onneksi olkoon, tuleva finanssilainen!

Tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan tiedon fuksiviikosta ja sen aikataulun heti, kun tapahtumat on julkaistu. Pidähän siis sivu seurannassa!

Pienryhmäohjaus

Kaikki uudet opiskelijat sijoitetaan pienryhmään, jota vetää kaksi pienryhmäohjaajaa. Pienryhmäohjaus alkaa heti opintojen alussa ja kestää intensiivisemmin ensimmäisten viikkojen ajan. Tänä aikana pienryhmäohjaajat eli PROt perehdyttävät ryhmäläisensä yliopiston käytänteisiin ja ovat tukena niin opiskelussa kuin sen ulkopuolellakin. Sinulle nimetty PRO soittelee viimeistään elokuun aikana, ja antaa kaiken tarvittavan infon fuksiviikon aloittamiseen.

Finanssin arvoissa korostuukin yhteisöllisyys – Finanssi luo tietoisesti yhteishenkeä jäsenistössään ja jokaisella on yhdenvertainen mahdollisuus olla finanssilainen, itselleen sopivimmalla tavalla. Ainejärjestöllemme on tärkeää, että jokainen uusi opiskelija tuntee tervetulleeksi toimintaan mukaan. PROilla on tässä erityisen tärkeä rooli, ja heiltä voitkin turvallisesti kysyä neuvoa ja apua opintojen alussa askarruttavissa kysymyksissä.

Syksyn pienryhmäohjaajat valitaan aina vuoden alussa, ja hausta tiedotetaan niin tiedekunnan kuin Finanssinkin kanavissa. Lisätietoa pienryhmähjauksesta löydät täältä.

Fuksiviikolla tapahtuu

Fuksiviikolla sinut perehdytetään yliopisto-opiskeluun ja Oulun opiskelijaelämään. Fuksiviikko koostuu tiedekunnan järjestämästä orientaatiosta sekä Finanssin järjestämistä vapaa-ajan tapahtumista. Pienryhmäohjaajat kulkevat tukenasi koko viikon ajan.

Perinteisiä fuksiviikon tapahtumia ovat mm. Harkkasitsit ja fuksisitsit, joissa sinut perehdytetään sitsaamisen saloihin, sekä fuksiviikot päättävä fuksisuunnistus, jossa pienryhmät kisaavat toisiaan vastaan. Viikolla järjestetään myös alkoholitonta ohjelmaa sekä opintoihisi kuuluvia pakollisia orientaatiotilaisuuksia.

Fuksiviikko 2021

Fuksiviikon tapahtumien tarkemmat tiedot löydät kootusti Facebookista.

Fuksiviikon aikataulua & Infoa:
La 28.8. Fuksipäivä Raatin nuorisoseurantalolla
Aloitus klo 16.30 @ Toripolliisi
Kokoontuminen Kauppatorilla, johon saapuessaan fuksi tunnistaa pienryhmäohjaajat violeteista haalareista ja iloisista ilmeistä. Kun kaikki ovat löytäneet perille, matka jatkuu kohti Raatin nuorisoseurantaloa, jossa illan ohjelmassa on mukavaa yhdessäoloa ja rentoa tutustumista uusiin opiskelijatovereihin. Tapahtuma on OPM+ORM (Oma Pullo ja Ruoka Mukaan), joten muista varautua omilla eväilläsi!
Ti 31.8. Kaupunkikierros
Kokoontuminen klo 17:15 @ Toripolliisi
Pienryhmäohjaajat ja hallituksen jäsenet johdattavat fuksit Oulun keskustan keskeisimpiin kohteisiin Kelasta Alkoon. Tapahtuma on OPM, mutta matkan aikana saattaa ilmetä mahdollisuus ostaa virvokkeita Oulun keskustan kohteista.
Ke 1.9. NESU-Finanssin Harkkasitsit
Uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan sitsaamiseen NESU-Finanssin johdolla. Sitseihin kuuluu seurustelua, juomalaulujen laulamista ja muuta hauskaa ohjelmaa. Sitsilipun hinta, tapahtumapaikka ja aikataulu ilmoitetaan mahdollisimman pian.
To 2.9 Finanssipäivä
Aloitus oman pienryhmän aikataulun mukaan @ Yliopisto
Uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan NESU-Finanssiin, Finanssiin ainejärjestönä, sovittamaan haalareita ja kuulemaan Suomen Ekonomeista Kylli-Tädin hellässä huomassa. Tarkempi aikataulu omalta pienryhmänohjaajalta.
La 4.9. Finanssin Mistä nää oot? -Fuksisitsit
Harkkasitsien opit laitetaan saman tien testiin, kun ensimmäisen fuksiviikon huipentavat Finanssin legendaariset Fuksisitsit. Sitsien teema on Mistä nää oot?, joten valitse päällesi kotipaikkakuntaasi korostava asu. Sitsilipun hinta, tapahtumapaikka ja aikataulu ilmoitetaan mahdollisimman pian.
Ma 6.9. Fuksiolympialaiset
Aloitus klo 17 @ Hollihaan puisto
Pukukoodi: Sporttinen
Fuksit pääsevät ottamaan mittaa toisista pienryhmistä Fuksiolympialaisten parissa. Tapahtuma sisältää erinäisiä lajeja, jotka mittaavat fuksien koordinaatiokykyä, nopeutta, ryhmähenkeä ja älykkyyttä.
Tapahtuma on alkoholiton.
Ti 7.9. Iltatapahtuma X
Selviää myöhemmin!
To 9.9 Fuksisuunnistus
Aloitus klo 16:30 @ Oulun keskusta
Pukukoodi: Pienryhmän teeman mukaisesti
Fuksit pääsevät kisaamaan pienryhmittäin fuksiviikot huipentavassa suunnistustapahtumassa.
Suunnistuksessa mitataan, kuinka hyvin pienryhmä on sulautunut yhteen (koronan asettamien rajojen puitteissa), tyylitajua, heittäytymiskykyä ja montaa muuta oikean finanssilaisen ominaisuutta. Tapahtuma on OPM.
Ke 15.9. Finanssi x Lääkis
Selviää myöhemmin!
TÄRKEÄÄ:
Fuksiviikot toteutetaan pandemiatilanne huomioiden, ja jokaisen turvallisuus on etusijalla. Pidätämme kaikki oikeudet muutoksiin tapahtumia koskien, mikäli turvallisuus niin vaatii.
OPM tarkoittaa kirjaimellisesti omaa pulloa, eli mikäli et halua juoda alkoholia, on se erittäin ok. Tarkoitus on nauttia fuksiviikoista ja tutustua uusiin ihmisiin juuri sellaisella tavalla kuin haluaa ja tuntuu hyvältä. Luodaan yhdessä jokaiselle turvalliset ja ilolla muisteltavat viikot, ja pidetään kivaa!