Fuksiviikko

Onneksi olkoon, tuleva finanssilainen!

Tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan tiedon fuksiviikosta ja sen aikataulun heti, kun tapahtumat on julkaistu. Pidähän siis sivu seurannassa!

Pienryhmäohjaus

Kaikki uudet opiskelijat sijoitetaan pienryhmään, jota vetää kaksi pienryhmäohjaajaa. Pienryhmäohjaus alkaa heti opintojen alussa ja kestää intensiivisemmin ensimmäisten viikkojen ajan. Tänä aikana pienryhmäohjaajat eli PROt perehdyttävät ryhmäläisensä yliopiston käytänteisiin ja ovat tukena niin opiskelussa kuin sen ulkopuolellakin. Sinulle nimetty PRO soittelee viimeistään elokuun aikana, ja antaa kaiken tarvittavan infon fuksiviikon aloittamiseen.

Finanssin arvoissa korostuukin yhteisöllisyys – Finanssi luo tietoisesti yhteishenkeä jäsenistössään ja jokaisella on yhdenvertainen mahdollisuus olla finanssilainen, itselleen sopivimmalla tavalla. Ainejärjestöllemme on tärkeää, että jokainen uusi opiskelija tuntee tervetulleeksi toimintaan mukaan. PROilla on tässä erityisen tärkeä rooli, ja heiltä voitkin turvallisesti kysyä neuvoa ja apua opintojen alussa askarruttavissa kysymyksissä.

Syksyn pienryhmäohjaajat valitaan aina vuoden alussa, ja hausta tiedotetaan niin tiedekunnan kuin Finanssinkin kanavissa. Lisätietoa pienryhmähjauksesta löydät täältä.

Fuksiviikolla tapahtuu

Fuksiviikolla sinut perehdytetään yliopisto-opiskeluun ja Oulun opiskelijaelämään. Fuksiviikko koostuu tiedekunnan järjestämästä orientaatiosta sekä Finanssin järjestämistä vapaa-ajan tapahtumista. Pienryhmäohjaajat kulkevat tukenasi koko viikon ajan.

Perinteisiä fuksiviikon tapahtumia ovat mm. Harkkasitist ja fuksisitsit, joissa sinut perehdytetään sitsaamisen saloihin, sekä fuksiviikot päättävä fuksisuunnistus, jossa pienryhmät kisaavat toisiaan vastaan. Viikolla järjestetään myös alkoholitonta ohjelmaa sekä opintoihisi kuuluvia pakollisia orientaatiotilaisuuksia.

Fuksiviikko 2020

Fuksiviikon tapahtumien tarkemmat tiedot löydät kootusti Facebookista.

Ma 31.8. Fuksipäivä Walhallassa
Aloitus klo 16.30 Sokos Hotel Edenin edustalta. Fuksi tunnistaa pienryhmänohjaajat violeteista haalareista ja iloisista ilmeistä. Kun kaikki ovat löytäneet paikalle omiin pienryhmiinsä matka jatkuu kohti Walhallaa. Illan ohjelmana on rentoa tutustumista uusiin opiskelijatovereihin. Tapahtuma on OPM+ORM (Oma Pullo ja Ruoka Mukaan), joten muista varautua omilla eväilläsi!
Ke 2.9 Finanssipäivä
Uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan NESU-Finanssiin, Finanssiin ainejärjestönä, sovittamaan haalareita ja kuulemaan Suomen Ekonomeista Kylli-Tädin hellässä huomassa. Tarkempi aikataulu omalta pienryhmänohjaajalta.
Ke 2.9. NESU-Finanssin Harkkasitsit
Uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan sitsaamisen saloihin NESU-Finanssin johdolla. Tänä vuonna sitsit ovat ULKONA, mutta ei anneta sen häiritä meitä! Sitsit alkavat klo 18.00 yliopiston lähistöllä. Suosittelemme kaikkia syömään ennen tapahtumaa. Sitsilipun hinta on 7 €, johon sisältyy 2 mietoa, 2 shottia ja haalarimerkki. Janoisimmat voivat tietysti ottaa omia juomia mukaan!
Torstai 3.9. Kaupunkikierros
Klo 17.30 kokoontuminen Toripolliisilla, josta fuksit pääsevät ryhmissä tutustumaan Oulun keskustan keskeisimpiin kohteisiin Kelasta Alkoon. Tapahtuma OPM, mutta matkalla saattaa ilmetä mahdollisuus ostaa virvokkeita Oulun keskustan kohteista.
Ma 7.9. Fuksiolympialaiset
Fuksit pääsevät ottamaan mittaa toisista pienryhmistä Hollihaan puistoalueella Fuksiolympialaisten merkeissä maanantaina 7.9. klo 17.00. Tapahtuma sisältää erinäisiä lajeja, jotka mittaavat fuksien koordinaatiokykyä, nopeutta, ryhmähenkeä ja älykkyyttä.
Tapahtuma on alkoholiton.
To 10.9 Fuksisuunnistus
Fuksit pääsevät kisaamaan pienryhmittäin fuksiviikon huipentavassa suunnistustapahtumassa.
Suunnistuksessa mitataan, kuinka hyvin pienryhmä on sulautunut yhteen (koronan asettamien rajojen puitteissa), tyylitajua, heittäytymiskykyä ja montaa muuta oikean finanssilaisen ominaisuutta.