Skip to main content
2015

50 Shades of Sopo

sopoUusi vuosi ja uudet kujeet ajattelin tammikuun alussa, mutta en olisi koskaan voinut kuvitellakaan mitä tuleman pitää. Kevät tuntui uskomattoman lyhyeltä ajalta, mutta paljon ehti tapahtua. Paljon aikaa kului hallitushommia tehdessä ja ehti siinä välissä hieman opiskellakin.

Mielenkiintoisia tapahtumia olisi ollut vaikka joka viikko, mutta ihan kaikkeen ei pystynyt venymään. Kaksilla vuosijuhlillakin ehdin käymään verkostoitumassa muiden kaupunkien kyltereiden kanssa.

Kesä hujahti myös kuin siivillä töiden ja golfin parissa ja nyt onkin tämän syksyn fuksipäivä jo taputeltu. Oli mahtava nähdä, kuinka paljon fukseja tuli paikalle hyvällä fiiliksellä. Uskon tulevan syksyn olevan unohtumaton uusille opiskelijoille ja toivon kaikkien nauttivan siitä täysin rinnoin.

Sosiaalipoliittisen vastaavan pestiin kuuluu Finanssin urheilu- ja kulttuuritapahtumat sekä suurin osa fuksien tapahtumista. Pesti toi tullessaan paljon enemmän vastuuta kuin odotin ja hommat vaativatkin yllättävän paljon enemmän aikaa. Työskentely on kuitenkin ollut palkitsevaa ja on mahtava nähdä kovan työllä saavutettu tulos muiden ihmisten hymyileviltä kasvoilta. Sopona olen hoitanut ja järjestänyt finanssilaisille urheiluvuoroja/-tapahtumia, pitänyt huolta haalarimerkkien riittävyydestä sekä tarjonnut fukseille erinäisiä tapahtumia.

Kulttuuritapahtumana keväällä oli One Billion Dollaz pilkkikisa ja vaikka osallistujamäärä jäikin pieneksi uskon kaikkien läsnäolleiden nauttineen ulkoilutapahtumasta. Helmikuussa pääsin myös jauhopeukalon rooliin leipaistuani mokkapaloja jäsenistölle ystävänpäivän kunniaksi, eli moneen on saanut venyä näissä hommissa.
Urheilupuolella olen järjestänyt kaksi lajikokeilua keväällä, crossfitiin ja stand up paddlingiin. Finanssin sähly ja pipolätkävuorojen sekä Finanssi vs Kauppakorkeakoulu lätkäpelin hoitaminen kuuluu myös sopon hommiin ja olenkin hääräillyt myös niiden parissa keväällä.

Hallitukseen hakeminen on ehdottomasti ollut opiskeluaikani paras päätös. Siitä saatavaa palkintoa olen itse alkanut arvostamaan vasta kesällä kaiken kiireen kadottua, mutta tämä kokemus on ollut ainutlaatuinen enkä voisi kuvitellakaan parempaa tapaa nauttia Finanssista kuin hallitustyöskentely.

Syksy tuo tullessaan vielä paljon fuksitapahtumia sekä parin vuoden tauon jälkeen Ouluun palaavan hyväntekeväisyysjuoksutapahtuma KylteriRunin. Toivon uusien opiskelijoiden sopeutuvan hyvin kylterin arkeen ja saavan kiinni itselle sopivasta opiskelurytmistä. Toivottavasti näen heidän myös käyvän ahkerasti tapahtumissa verkostoitumassa sekä pitämässä hauskaa opintojen välissä. Nauttikaa fuksisyksystänne, sillä se tulee olemaan ainutlaatuinen!

Vähälumista syksynalkua kaikille, tästä se taas lähtee!

Terkuin,

Sopo-Sanna
Sanna Rantasuomela

IMG

Leave a Reply