Skip to main content
2016

NESU – Keeps Us Going

Susanna Kauto Finanssi ryToimiessani NESU-Finanssin toimikunnassa vuonna 2015 ja NESU-Finanssin toimikunnan puheenjohtajana vuonna 2016, olen viimein havahtunut tuohon kaikkien kolmen opiskeluvuoden lämpimän syleilyn tarjoaman NESU-hengen olemassaoloon. NESU-Finanssi on päässyt osaksi Finanssi ry:n toimintaa ja sillä on tärkeä tehtävä järjestäessään jäsenistölleen tapahtumia, joihin pääsee osallistumaan muutkin kauppakorkeakoululaiset Suomessa. Fuksisyksyllä koin NESU-Finanssin toimikuntaan pääsyn ehdottomana toimenpiteenä päästäkseni kokemaan tämän kaikkien puhuma ”NESUlaisuuden”. Kuitenkin päästyäni toimikuntaan huomasin, ettei Oulun NESUlaiset todellakaan rajoitu vain sen hetkisiin ja aikaisempina vuosina toimineisiin NESU-toimikuntiin. NESUlaiset ovat nykyään yksi iso yhteisö, joka ei rajoitu pienen piirin toimintaan, vaan kaikki jotka haluavat olla NESU-hengessä mukana otetaan avosylin ja lämmöllä vastaan.

NESU-hengellä tarkoitan sitä tunnetta, kun NESU-sitseillä ollessa voi rennosti mennä tutustumaan ihan keneen vain ja lopulta törmätä samoihin henkilöihin toisella puolella Suomea sitsien tai muiden tapahtumien tai jopa kesätöiden yhteydessä. Tarkoitan sitä tunnetta, kun lähtee sitsaamaan toiselle paikkakunnalle ilman tuttuja, ja matka täyttyykin uusilla tuttavuuksilla, kokemuksilla ja mahtavuudella. Sitä tunnetta, kun NESUlaisuus ei perustu toimikuntatyöskentelyyn tai sitsien käymismäärään vaan siihen, kuinka avosylin ottaa uusia tuttavuuksia vastaan ympäri Suomea. Sitä tunnetta, kun voit unohtaa hetkeksi kaikki koulutehtävät ja sitsata aamun koittoon asti mitä elämyksellisemmällä porukalla. Sitä tunnetta, kun suuri perhe ottaa sinut lämpimään halaukseen eikä päästä irti edes opiskeluajan päätyttyä. <3

Uskonkin, että tämä NESU-henki onkin yksi syy, joka saa jaksamaan opiskeluiden ohella vuodesta toiseen aktiivisena NESUlaisena. Se antaa uudenlaista energiaa ja perspektiiviä opiskelijan elämään luoden opiskelijalle suuret verkostot ja rennomman asenteen opiskeluvuosiin. Sillä ne henkilöt, joihin NESUn kautta tutustuu antavat lämpöä ja energiaa tulevaisuuden koitoksiin, jopa parhaan ystävän tai puolison merkeissä. NESU – KEEPS US GOING!

Susanna Kauto
NESU-vastaava ’16

Leave a Reply