Skip to main content

Finanssilaiset ja Oulun Ekonomien jäsenet ovat päässeet kahtena aiempana keväänä keskustelemaan rohkeudesta menestyä sekä muutoksen mahdollistajasta. Tänä vuonna seminaarin teemaksi oli valittu Creating Connections. Seminaari tarjosi osallistujille monta erilaista näkökulmaa yhteyksiin liittyen sekä varmasti inspiroi monia paikallaolijoita rakentamaan omia verkostojaan.

Finanssi ry:n, Oulu Business Schoolin ja Oulun Ekonomien yhteistyössä järjestämä Nordic Spirit Forum -seminaari järjestettiin torstaina 14. maaliskuuta. Aiemmista vuosista poiketen tapahtumapaikkana toimi yliopiston Saalastinsali. Tarjolla oli neljän erilaisia työtehtäviä tekevän puhujan näkemyksiä yhteyksien merkityksestä nykypäivän työelämässä.

Tapahtuman puhujina olivat tänä vuonna Piia Pesola (Osuuskauppa Arina), Tage Lindberg (Suomen Ekonomit), Sakari Jorma (Talenom) sekä kauppakorkeakoulun alumni Erja Sankari (Nokia). Puhujat kertoivat puheenvuorojensa aikana omasta urakehityksestään ja siitä, kuinka suuri merkitys heidän muodostamillaan yhteyksillä on ollut heidän työuriensa eri vaiheissa.

Monen puheenvuoron aikana nousi esiin halu oppia uutta. Erja Sankari on toiminut monessa erilaisessa työtehtävässä uransa aikana. Uudenlaiseen työtehtävään siirtyminen voi tuntua monista jopa pelottavalta, mutta Sankari pitää erilaisissa rooleissa toimimista erittäin hyvänä mahdollisuutena oppia uutta. Piia Pesola puolestaan kertoi, että halu ottaa selvää muiden ihmisten asioista on loistava tapa oman verkoston rakentamiseen.

Sakari Jorma painotti puheenvuorossaan lähtemättömän vaikutuksen tekemistä kohtaamiinsa ihmisiin. Tällaisen vaikutuksen tekemisestä voi olla erittäin paljon hyötyä vaikkapa rekrytointitilanteessa, jossa rekrytoija muistaa henkilön hänen jättämänsä vaikutelman perusteella. Tage Lindberg nosti esiin ajatuksen siitä, että myös epäonnistumisten yhteydessä on tärkeää jättää muille hyvä vaikutelma itsestään. Esimerkiksi hänen tekemänsä lobbaustyön osalta se on erittäin tärkeää tulevia kohtaamisia ajatellen.

Puhujien tarinat heidän urakehityksestään herättivät erityisesti mielenkiintoni seminaarissa. Meidän opiskelijoiden on hyvä muistaa, että tietynlaisten työtehtävien pariin voi päästä hyvin montaa erilaista reittiä. Oli myös kiinnostavaa huomata, että eri aloilla työskentelemisestä huolimatta puhujat kertoivat painottavansa hyvin samanlaisia asioita rekrytointipäätösten tekemisessä.

Seminaari tarjosi opiskelijoille mahdollisuuden päästä kuulemaan sekä erilaisten yhteyksien tarjoamista mahdollisuuksista että vinkkejä heidän omien verkostojensa kehittämiseen. Seminaariosuuden jälkeen tarjotun illallisen myötä osallistujat pääsivät puolestaan kuulemaan muiden ajatuksia sekä muodostamaan uusia yhteyksiä – niin puhujien kuin muiden osallistujien kanssa.