Skip to main content
2024Yleinen

Nordic Spirit – Pohjoista henkeä rakentamassa

By 13.3.20242 huhtikuun, 2024No Comments

Oi Nordic Spirit, tuo kaunis kevään merkki. Nordic Spirit Week, viikko täynnä asiatapahtumia tuo Finanssille myös sitä paljon kaivattua asiasisältöä hupitarjonnan vastineeksi. Vaikka olenkin viikosta päävastuussa projektivastaavan roolissa, on tämä viikko tiimityön tulosta. Tapahtumia on tarjolla kopolta, yrkältä, sopolta, tapsalta sekä kv- & maisterivastaavaltamme. Viikon aikana tarjotaankin jäsenistölle mahdollisuutta pohtia omaa tulevaisuuttansa uudella tavalla; kiinnostaako akateeminen ura, vai haluatko laukoa tiukkoja kysymyksiä eri yritysten edustajille?

Viikko kulminoituu tunteita herättävään Nordic Spirit Forum -asiapuhujaseminaariin. Tapahtumalla on jo miltei kymmenvuotiset perinteet Finanssin tapahtumakatalogissa. Mutta silti Finanssin tapahtumista, on tämä ollut yksi ongelmallisimmista. Koronaviruksen vuoksi suosionsa sekä tietoisuutensa menettänyt Forum on kärsinyt vuosia konseptinsa haastavuudesta. Mitään vastaavanlaista seminaaria ei opiskelijoiden toimesta Oulussa järjestetä – ainakaan että minulle olisi kerrottu.

Tänä vuonna saimme projektitoimikuntani kanssa etuoikeuden seisoa juuri tässä tapahtuman taitekohdassa. Forumille – ja koko Weekille ­­­­­­­– se on nyt tämä vuosi, tai ei enää yhtään vuotta. Saimme valtuudet tehdä rohkeita päätöksiä tapahtumakonseptin uudistamiseksi. Keskustelua käytiin. Viedäänkö tapahtuma eksklusiiviseksi, pienen porukan opetustilaisuudeksi? Vai todella hienoksi, lähes vuosijuhlien tasoiseksi eepokseksi? Keskitie löytyi näiden välistä, smart casual -pukukoodin kautta. Mikä on siis tuleva suunta? Suomen Ekonomeilta löytyi vastaus.

Vuosien 2023 & 2024 KYPÄ-tapahtumat antoivat takaisin. Ideana oli ottaa tapahtuman perusrunko, ja muokata se Finanssille sopivaksi. Ainejärjestö oli valmis ottamaan taloudellisen riskin, ja satsaamaan puhujiin, tarjoiluihin ja viihtyvyyteen rahaa. Kim Väisäsen lisäksi puhujat löydettiin omista alumneista sekä yhteistyökumppaneista. Tapahtumaa markkinoitiin sosiaalisen median kautta (sekä myös feissaamalla) erityisen määrätietoisesti. Tänä vuonna riski kannatti, ja tapahtumaan onkin myyty historiallinen määrä lippuja; yli sata kappaletta poikkitieteellisesti.

Itsensä kehittämistä ei pidä sivuuttaa. Kylterinä usein kuulen, kuinka opintoaikana luodut verkostot olisivatkin se oikea anti, jota kauppakorkeakoulusta koulutuksen sijaan saa. Tämä usein tulkitaan pelkäksi sitseillä ja approilla juoksemiseksi, ja moni tiputtaakin luentojen, töiden ja bileiden seasta ensin pois asiatapahtumat. Itse olen tapahtumanjärjestäjän rooliin kasvanut opintojeni aikana. Olen tänä vuonna luomassa Forumia, sillä haluan jakaa osan sitä takaisin. Tänä vuonna haastaan teidät lukijat, haastamaan itseänne. Juuri niin kuin minä haastoin itseni, kun halusin rakentaa Forumin ja Weekin suuremmaksi kuin koskaan aiemmin.

Joskus riskit kannattaa. Ensi viikkohan vasta sen näyttää. Tervetuloa NSF:ään.

 

 

<3: Simo, Proje -24