Skip to main content

Meitä finanssilaisia yhdistää niin kauppatieteiden opiskelu kuin violetit haalaritkin, mutta joukostamme löytyy myös tyyppejä, joilla on yhteisiä vapaa-ajan kiinnostuksen kohteita. Mikä olisi parempi tapa tuoda nämä tyypit yhteen kuin Finanssin kerhotoiminta! Tässä jutussa pääset tutustumaan toiminnassa oleviin sekä aiemmin perustettuihin kerhoihin ja Finanssin jäsenenä myös sinä voit perustaa kerhon tuomaan yhteen samanhenkisiä finanssilaisia!

FSKI

Mikä?

FSKI on opiskelijakerho, joka järjestää monimuotoisia laskettelureissuja ja tapahtumia, kuitenkin pysyen uskollisena opiskeluelämän kulmakiville eli loputtomalle hassuttelulle sekä ryypiskelylle.

Kenelle?

FSKI:n tapahtumat on suunniteltu ja suunnattu kaikille Finanssi ry:n jäsenille sekä myös muille, jotka tapahtumiimme haluavat osallistua. FSKI:n toiminnasta vastaa ”hallitus”, joka muodostuu tällä hetkellä noin tusinasta ihanasta ihmisestä. He tuovat oman panoksensa toimintaan omien vahvuuksiensa ja intonsa perusteella. ”Virallista hallitusrakennetta meillä ei ole, sillä byrokratia on kuolettavan tylsää.”

Toiminta?

FSKI syntyi täyttämään sen tyhjiön, jota muu opiskelijatoiminta ei kattanut; kunnioittamaan kaikenlaista vaihtoehtoismeininkiä aina tapahtumista niissä soitettavaan musiikkiin. Mitä uniikimpi ja hullunkurisempi toteutus, sen parempi. Reissuja on tänä vuonna ollut kaksi; Italian Livignoon ja Ruotsin Hollywoodiin, Svansteiniin. Molemmilla reissuilla meininki oli syyntakeetonta, ja nautiskelu onnistui niin rinteissä kun rinteiden ulkopuolellakin.

Miten mukaan?

FSKI ottaa jatkuvasti mukaan innokkaita ja persoonallisia opiskelijoita, joilla on poltetta päästä vaikuttamaan FSKI:n toimintaan ja tapahtumiin. ”Olemme pelkkänä korvana niille, jotka nostavat äänensä esiin. Mikäli halua löytyy liittyä mukaan värikkääseen jengiimme, niin ei muuta kuin nykäisemään hihasta!” Tälläkin hetkellä pulaa innokkaista uusista tekijöistä löytyy.

”Viimeisenä tyhjänä yrityslupauksena, FSKI:n tapahtumat painottavat itseilmaisua, lapsenmielistä leikkisyyttä sekä erityisesti kaikennäköisiä, -oloisia ja -kokoisia individuaaleja. Tule siis omana itsenäsi ja voit löytää itsellesi paikan opiskelijaelämästä, joka resonoi.”

 

OLUTKLUBI 

Mikä?

Olutklubin tarkoituksena on kasvattaa panimotuotteiden tietoisuutta ja koota oluen ystävät yhteen. Myöhemmin on tarkoitus mahdollisesti laajentua myös siidereihin.

Kenelle?

Kerho on tällä hetkellä suunnattu kaikille Finanssin jäsenille, mutta lähdemme kasvamaan pian myös poikkitieteellisesti. Yhteistyötä on tarkoitus tehdä aluksi muutaman muun ainejärjestön kanssa.

kuva: Petrus Vuorentausta

Toiminta?

Viimeisin tapahtuma oli Maistilan panimolla järjestetty panimokierros, jossa pääsi tutustumaan erilaisiin pienpanimotuotteisiin ja kuulemaan niiden valmistusprosessista. Seuraava tapahtuma on vappuna järjestettävä Huurteinen tirjantai -saunailta.

Tarkoituksena on järjestää jatkossa säännöllisesti tapahtumia, noin kaksi tapahtumaa syksyisin ja kaksi tapahtumaa keväisin. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu panimokierrosten ja saunailtojen lisäksi mahdollisesti erilaiset baari-iltamat, joissa pääsee maistelemaan useiden eri valmistajien tuotteita. Kaukaisena tulevaisuuden haaveena olisi myös Oulun oma Oktoberfest -tapahtuma sekä oman oluen paneminen.

Miten mukaan?

”Idea Olutklubista syntyi, kun oltiin Laurin kanssa istumassa iltaa Kaarlessa”, Jyri Pitkänen kertoo. Nopeasti mukaan lähti kolmesta neljään jäsentä ihan vain ihan suullisen tiedustelun kautta. Olutklubi aikoo aloittaa pian yleisen rekrytoimisen halukkaille, jotta mahdollisimman moni saataisiin lähtemään mukaan aktiivisesti toimintaan.

 

SIJOITTAJAKLUBI

Mikä?

Sijoittajaklubi on väylä päästä tutustumaan sijoittamiseen ja keskustelemaan muiden sijoittamisesta kiinnostuneiden opiskelijoiden kanssa.

Kenelle?

Kerho on suunnattu kaikille sijoittamisesta vähänkään kiinnostuneille opiskelijoille kokemuksesta riippumatta.

Toiminta?

Toiminnassa pyritään perehdyttämään opiskelijoita sijoittamisen maailmaan niin omien kuin vierailijoidenkin esityksillä sekä järjestämään muita vapaamuotoisempia sijoittamiseen liittyviä tapahtumia. Moni on varmaankin huomannut, että toiminta on kuluvana lukukautena ollut jäissä, kun toimihenkilöistä moni on ollut vaihdossa. Nyt uudella porukalla päästäänkin starttaamaan syksyllä ja lähdetään käytännössä ihan alusta liikkeelle ja siirrytään aina sijoittamisen alkeista kohti haastavampia teemoja.

Miten mukaan?

Facebookissa kannattaa seurata Finanssin Sijoittajaklubia niin tietää ensimmäisenä tulevista tapahtumista. Todennäköisesti syksyllä tulee myös jonkinlainen jäsenyys käyttöön, minkä avulla voidaan kohdentaa paremmin yhteistyökumppaneiden etuja, kuten etua, jolla saa Inderes Premiumin ilmaiseksi vuoden ajan ajaksi käyttöön.

 

GOLFKERHO DUFFI

Mikä?

Golfin ystäville ja siitä kiinnostuneille finanssilaisille tarkoitettu kerho.

Kenelle?

Kerho on suunnattu kaikille golfista kiinnostuneille tai jo lajin harrastajille.

Toiminta?

Kerho on järjestänyt syksyisin Finanssi Masters -golfkilpailun, johon ovat voineet osallistua sekä pidempään lajia harrastaneet että vasta-aloittelijat. Tapahtuman jälkeen on lähdetty yhdessä palkintojen jakoihin, saunomaan ja viettämään iltaa rennoissa merkeissä. Kerho myös kannustaa finanssilaisia osallistumaan Suomen Ekonomien järjestämään golfkilpailuun kesäisin.

Miten mukaan?

Mukaan pääsee osallistumalla kerhon järjestämiin tapahtumiin, joista seuraava on perjantaina 28.9. järjestettävä Finanssi Masters -kilpailu. Vielä on siis kesä aikaa hioa swingit kuntoon. 😉

 

Kiinnostaako kerhon perustaminen? Jos niin, näin pääset alkuun:

  1. Kehitä kerholle idea
  2. Pyydä messiin vähintään 5 finanssilaista kannatusjäsentä ja pyydä heiltä allekirjoitukset
    • Kannatusjäsen? Jäsen, joka osallistuu kerhon toimintaan, kun sellainen perustetaan
  3. Kerhon perustajana tee toimintasuunnitelma kerhon toiminnasta
    • Toimintasuunnitelman kuuluu sisältää kerhon tarkoitus, millaista toiminta on, arvio kerhon kokoontumismääristä sekä arvio kerhon kestosta
  4. Kerhon perustajana voit hakea Finanssi ry:ltä rahallista tukea toimintaa varten maksimissaan 500 euroa. Tee siis tukea hakeaksesi rahankäyttösuunnitelma.

 

Lisätietoja Finanssin verkkosivuilta sekä sopolta, sopo@finanssidev.toukohosting.eu.