Skip to main content

Tapahtumatoimikunta

 

Vastuualueet ja mitä tapahtumatoimikunta tekee?

Finanssin tunnetuimpien tapahtumien järjestäjänä toimii tapahtumatoimikunta. Suunnittelua ja toteutusta on laidasta laitaan, ja vuoden aikana toimikunnan työpöydällä on kuukausittaisten poikkareiden lisäksi muutamia suurempia klassikkotapahtumia, kuten legendaarinen Rukan reissu. Finanssin perinteitä ja laatua tulee vaalia, mutta toimikunta omaa tietenkin myös vapaat kädet luoda aivan uudenlaisia menestystapahtumia.

Ettei työnsarkaa olisi liikaa, Biletiimi toimii auttavana kätenä tapahtumien mahdollistamisessa. Biletiimin kautta saat siis loistavasti esimakua siitä, olisiko tämä toimikunta juuri sinulle tarkoitettu, ja pääset mukaan toimintaan, kumminkaan sitoutumatta, koko vuodeksi.

Tapahtumat ja vuosikalenteri:

Toimikunta järjestää joka opiskelukuukausi kaikille korkeakouluopiskelijoille tarkoitetut Poikkitieteelliset Haalaribileet. Samoin tämän toimikunnan ansiosta pääsemme kaikkien rakastamalle Rukan reissulle marraskuussa, sekä saamme viettää railakasta vappuviikkoa erilaisissa menoissa ja meiningeissä! Näiden tapahtumien lisäksi ovat vielä muun muassa Casino Royale, Finanssin pikkujoulut, laskiainen, kesäkauden avajaiset ja pääsykoebileet – eli tapahtumia riittää joka lähtöön. Vuoden aikana tekemistä on enemmän tai vähemmän jatkuvasti, mutta hyvällä toimikuntaporukalla ja Biletiimin avustuksellakaikki hoituu kyllä sujuvasti.

Sopisiko toimikunnassa työskentely minulle?

Oletko aina ollut bileiden emäntä tai isäntä? Kenties tapahtumien järjestäminen on lähellä sydäntäsi ja etsit mieluusti inspiraatiota ja juhlavinkkejä somessa?

Tässä toimikunnassa pääset toteuttamaan itseäsi rajattomasti uusien juhlien, illanistujaisten ja muiden virkistäytymistapahtumien lähestyessä. Olisit erinomainen toimikuntalainen, jos koet pystyväsi yhdistämään hauskanpidon opiskelujen ohelle sekä sinulta löytyy organisointikykyä, luovuutta ja ennen kaikkea iloista ryhmähenkeä.

Miksi hakisin?

Mikään ei ole parempaa, kuin onnistunut tapahtuma ja seuraavana päivänä kanssaopiskelijoilta kuultu hyvä palaute. Saat olla mahdollistamassa Oulun opiskelijoiden odotetuimpia meininkejä, eikä tekeminen ainakaan lopu kesken. Tässä toimikunnassa voit toteuttaa hulluimmatkin ideasi niin tilan teeman, aktiviteettien tai virvokkeiden ja ruokapuolen suhteen. Loistavat bileet ovat ehdottomasti opiskelun suola!

Terkut toimikunnalta:

Roosa Korkala, Finanssin vuoden 2018 Tapahtumavastaava, kuvailee seuraavasti toimikuntalaisten arkea: ”Tapahtumatoimikunnassa jokainen jäsen pääsee vaikuttamaan tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen aktiivisesti, tuoden mukanaan paljon omia ideoita ja näkemyksiä. Toimikuntamme järjestämien tapahtumien kirjo on laaja, mikä johtaa siihen, että toimikuntalaiset pääsevät oppimaan hurjan määrän uusia asioita yleisesti kaikesta tapahtumien järjestämiseen liittyvästä. Kuluneen vuoden aikana ovat verkostoituminen ja hauskanpito olleet myös isossa roolissa, ja matkaan onkin tarttunut useita uusia ystäviä eri tapahtumista.”

kuva: Otto Nurmi

 

Lisäksi hän tiivistää vielä loistavasti toimikuntatyön parhaat puolet:

Mikäli kiinnostaa järjestää tapahtumia huikealla porukalla ja iloisella fiiliksellä, kannattaa ehdottomasti hakea mukaan, sillä tämä toimikunta antaa todellakin enemmän kuin ottaa!”

 

 

Projektitoimikunta

 

Vastuualueet ja mitä projektitoimikunta tekee?

Projektitoimikunnan kädenjälki koostuu suuren kokoluokan kylteri- sekä poikkitieteellisistä tapahtumista, joissa ideoista muodostuu onnistuneita ja pidettyjä kokonaisuuksia. Tehtävänä on muun muassa järjestää tilat, ruokailut ja muut tarjoilut, koristelut sekä aktiviteetit suurelle ihmisjoukolle. Lisäksi tärkeimpiin tehtäviin kuuluu sponsoreiden hankkiminen ja yhteistyökumppaneiden kanssa sujuvasti toimiminen. Tapahtumat tarvitsevat myös lisätyövoimaa, joten toimikunta pääsee hoitamaan rekrytointia.

Tapahtumat ja vuosikalenteri:

Heti lukuvuoden alkupuolella on yksi vuoden odotetuimmista ja juhlavimmista tapahtumista, nimittäin Finanssi ry:n vuosijuhlat. Tällä viikolla juhlistamme kiltamme 27. vuotta. Vujut ovat täynnä juhlahumua ja glamouria, ja seuraavana aamuna pääsee onneksi vielä heittäytymään perinteisellä silliksellä. Asiatapahtumana löytyy ajankohtaisiin aiheisiin pureutuva Nordic Spirit Forum, jonka järjestäminen onnistuu yhteistyössä Suomen Ekonomien ja Nordean kanssa. Keväällä päästään vielä approilemaan vuosi vuodelta kasvavassa Öllövellissä.

kuva: Sarianna Valkama

kuva: Otto Nurmi

 

 

 

 

 

 

Sopisiko toimikunnassa työskentely minulle?

Projektitoimikuntalaisena tulet saamaan paljon vastuuta eri työtehtävissä, jolloin tarvitset erityisen hyvät organisointitaidot. Tarvitset myös todellista paloa näiden projektien toteuttamiseen, jotta saat vietyä projektit kunnialla loppuun asti. Onneksi mistään ei tarvitse suoriutua yksin, vaan olet osana loistavaa ja tiivistä projektitiimiä, jossa jokainen pääsee erottumaan omilla vahvuuksillaan. Kuten aina, tärkeintä kuitenkin on innostunut asenne, eivätkä visuaalinen silmä ja idearikkaus ole lainkaan pahitteeksi.

Miksi hakisin?

Projektitoimikuntalaisena pääsee hioutumaan tiimityöskentelyn timanttiseksi osaajaksi sekä aikataulutuksen, ideoinnin ja kommunikoinnin taitajaksi. Toimikuntaporukasta muodostuu tiivis tehotiimi, joka saa aikaan ennennäkemättömiä tapahtumia vuoden aikana. Saat todella pureutua tulevaan projektiin ja hioa viimeistenkin asetelmien sävyt, jatkojen esiintyjät ja pomppulinnojen paikat täydellisiksi.

Terkut toimikunnalta:

Projektivastaava Taru Kulmakka yhdessä toimikuntansa kanssa antoi seuraavanlaisen tervehdyksensä finanssilaisille:

”Vuosi projektitoimikunnan kapteenina on ollut vähintäänkin tapahtumarikas, ajoittain jopa hektinen. Loistava toimikunnan välinen yhteistyö on kuitenkin pitänyt tekemisen oikeissa asioissa ja projektit ovat onnistuneet yli odotusten. 

Projektitoimikunta antaa jäsenilleen monia tulevaisuudessa tarvittavia taitoja muun muassa sopimusneuvottelujen ja asiakaskohtaamisten kautta. Esimerkiksi Öllövellissä projektitoimikuntalaisten vastuulla oli ravintoloiden kontaktoiminen, tapaamisten sopiminen sekä yhteistyösopimusten laatiminen ja allekirjoittaminen. Tiivis toimikunta tukee toisiaan ja näin ollen suuristakin haasteista selvittiin.”