Skip to main content

Minullakin on nyt aika korkata tämä Finanssin uudistunut blogi. Suurelle osalle olen varmasti tullut jo tutuksi viime vuoden ja syksyn aikana, mutta lisäesittelyistä ei täällä blogin puolella ole haittaa! Olen Olli Joki, toisen vuoden opiskelija ja elokuusta saakka olen toiminut Suomen Ekonomien kylteriyhdyshenkilönä eli tuttavallisemmin Kyllinä. Finanssin blogissa tulen jatkossa kirjoittamaan mm. opiskeluita, työelämää ja ekonomien ja kyltereiden edunvalvontaa koskettavista asioista.

Vuosi 2019 on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Pari viikkoa sitten KYPÄllä oli ilo nähdä suuri joukko finanssilaisia edustamassa ainejärjestöämme ja ”vapauttamassa potentiaalia”. Toivottavasti tapahtuma oli mieluisa myös teille mielenkiintoisten puheenvuorojen, uusien tuttavuuksien sekä yleisen hauskanpidon merkeissä. Mikäli et ole vielä käynyt vastaamassa tapahtuman palautekyselyyn voit sen tehdä tästä. Vastaamalla kyselyyn saat myös tilaisuuden kuvat käyttöösi.

Kylterit Kypällä 2019, kuva Timo Soasepp.

Tammikuu toi myös tullessaan kiihtyvän kesätyöhaun ja mikäli et ole vielä kesätyöhakua aloittanut – ei huolta, vielä ei ole liian myöhäistä! Suomen Ekonomit on koostanut blogikirjoituksin, videoin ja podcastein erilaisia vinkkejä työnhakua varten. Liikkeelle voidaan lähteä siitä, kuinka löytää oman alan kesätyö. Etenkin julkisissa rekrytoinneissa kyseistä paikkaa saattaa hakea kymmeniä, ellei jopa satoja muita opiskelijoita. Tällöin on erityisen tärkeää erottautua muista hakijoista. Erottautuminen on mahdollista tehdä muun muassa hyvällä CV:llä, jonka tekemiseen löydät ohjeita täältä. Jo opiskeluaikana kannattaa myös luoda itselle LinkedIn-profiili ja laittaa se todelliseen tehokäyttöön. LinkedIn-profiili on opiskeluaikoina loistava väline myös oman verkoston rakentamiseen. Verkostoilla ja niiden luomisella voi olla merkittävä vaikutus myös työnhaussa.

Seuraava askel työpaikan saamisessa on työhaastattelu. Työhaastatteluun kannattaa valmistautua hyvin ja pyrkiä löytämään keinoja, miten erottautua muista haastatteluun kutsujista. Viime vuosina perinteisen haastattelun ohessa on yleistynyt myös videohaastattelu. Uravalmentajamme ovat keränneet vinkkejä videohaastatteluun valmistautumiseen oheisessa podcastissa.

Mikäli olet hankkinut KylteriPlus-lisäpalvelupaketin, sinulla on mahdollisuus hyödyntää uravalmentajiemme yksilöllistä ohjausta ja sparrailla heidän kanssaan sinua kiinnostavasta aiheesta.

Tervetuloa juttelemaan lisää kesätyöhausta ja kauppakorkean opinnoista Kyllin ja Kopon kahvihetkeen 13.2 kiltahuoneelle klo 15! Tarjolla tuoretta pullaa 🙂