Skip to main content
Yleinen

Lime Technologies: Onko elämää opintojen jälkeen – entiset finanssilaiset vastaavat

By 24.10.2022No Comments

Onko elämää opintojen jälkeen? – entiset finanssilaiset vastaavat

Hupsista keikkaa koulussa meni viitisen vuotta ja siirtymä työelämään tapahtui yhdessä yössä. Opintolainan lyhentämisen ohella halusimme kertoa teille kahden vanhan finanssilaisen kokemuksia, millainen tämä siirtymä oli ja mitkä asiat luentosalissa, sekä sen ulkopuolella koettiin arvokkaaksi.

Lime Technologiesin Mikko Laurila ja Jaakko Ala-Kokko vastaavat kysymyksiin urasta opiskelun jälkeen ja antavat vinkkejä työelämää varten.

Keitä olette ja mistä tulette?

Moikka finanssilainen.

Mikko

Olen ”alumnisoitunut” finanssilainen muutaman vuoden takaa ja nykyisin työskentelen Customer Success Managerina Lime Technologiesilla.

Jaakko

Olen kuudennen vuoden (Gradu loppusuoralla) finanssilainen ja nykyisin asiakasvastaava Lime Technologiesilla.

Mitä teette tällä hetkellä?

Mikko

Opintojen jälkeen omat työtehtävät ovat liittyneet aina enemmän tai vähemmän myyntiin IT-alalla.

Tällä hetkellä työskentelen Lime Technologies Oy:n suomen myyntitiimissä Customer Success Managerina. Vastaan Limellä oman asiakasportfolion ylläpidosta ja kehittämisestä sekä uusien asiakkaiden Lime CRM-järjestelmien onnistuneista käyttöönotoista. Olen aloittanut Limellä uusasiakashankinnassa ja onnekseni nykyinen positioni on todella myyntipainotteinen, mutta asetelmat ja suhteet ovat erilaisia nykyasiakkaiden kanssa. Pidän työni konsultatiivisesta luonteesta, jossa pääsen päivittäin kehittämään asiakkaiden liiketoimintaprosesseja tehokkaammiksi palveluidemme avulla.

Jaakko

Tällä hetkellä työskentelen Lime Technologies Oy:n Suomen myyntitiimissä Account Managerina. Päätehtäväni on auttaa suomalaisia tukku- ja teollisuusalan yrityksiä kehittämään myynnin ja asiakashallinnan prosesseja Lime CRM -järjestelmämme avulla. Vastaan omasta asiakasportfoliostani, mutta pääpaino on myydä palveluitamme uusille asiakkaille.

Tehtäviini oman twistinsä tuo konsultin rooli osana myyjäminää – jolloin myyn prospektille ajatuksen CRM:n monipuolisista ja laaja-alaisista mahdollisuuksista. Työssä vaaditaan ymmärrystä asiakkaan liiketoiminnasta ja prosesseista sekä rohkeutta ohjata asiakasta kehittämään toimintatapojaan.

Miten päädyitte nykyiseen työhönne?

Mikko

Into CRM-järjestelmiin heräsi aikanaan, kun myyntityö ilman kunnollista CRM-järjestelmää aloitti ennenaikaisen hiuskadon. Sattumalta törmäsin Linkkarissa Lime Technologiesin mainokseen ja sattumalta työnkuvauksessa kuvailtiin konsultoiva liiketoimintaprosesseja kehittävä kompleksi ratkaisumyyntipositio ja sitten pamautinkin jo hakemusta ja CV:tä menemään.

Jaakko

Opintojeni kandivaiheessa vietin kesäni B2C-myynnin parissa ja maisterivaiheeseen siirryttäessä päätin suunnata Helsinkiin etsimään uusia haasteita. Haasteita löytyi ja hyppäsin opintojen ohella yritysmyynnin ja startup-toiminnan maailmaan.

B2B-myynnin parissa huomasin nopeasti, että halusin päästä kehittymään myynti- ja asiakastyössä, joka olisi luonteeltaan liiketoimintaprosesseihin liittyvää, konsultatiivista työtä. Toisaalta toivoin myös, että työni ei olisi pelkästään liikkeenjohdon konsultointia vaan olin kiinnostunut ajatuksesta, jossa joko palvelun tai tuotteen avulla pystyisin vaikuttamaan yrityksen liiketoimintaprosesseihin asiakasrajapinnasta lähtien.

Eräs kaunis päivä sitten selailin Finanssi Ry:n Instagram-tilin tarinoita ja kuinka ollakaan, Mikko Limeltä oli pitämässä IG-takeoveria ja kertoi avoinna olevasta asiakassuhdevastaavan paikasta, joka osui ja upposi.

Mitä valmiuksia Kauppis antoi työelämään?

Voimme molemmat yhdessä todeta, että varsinkin maisterivaiheessa opetus painottui ryhmätyöprojekteihin ja voi pojat eipä mennyt treenitunnit hukkaan. Tänä päivänä työpäivämme koostuvat enemmän tai vähemmän aina erilaisista projektijohtamisen kokonaisuuksista. Milloin kehitetään asiakkaan myyntiprosesseja, milloin markkinoinnin automaatioita tai ollaan clousaamassa uutta asiakkuutta. Puhumattakaan projektiluontoisesta myyntityöstä, jossa aikaa voi kulua ensi kontaktista kuitattuun soppariin jopa vuosia.

Miten siirtyä työelämään ja edetä urapolulla?

Työelämään siirtyminen ja urapolun rakentaminen on selkeämpää, jos itse osaa tunnistaa mitä haluaa, mistä tykkää ja mitkä ovat omia vahvuuksia, sekä kiinnostuksen kohteita. Tietenkään selkeää ja suoraviivaista urapolkua seuraavalle 20 vuodelle ei tarvitse suunnitella, sillä harva oikeasti tietää, mitä haluaa tehdä ”isona”, mutta varsinkin uran alkuvaiheessa pitää olla rehellinen itselleen ja kysyä itseltään mitä oikeasti haluaa tehdä ja mitkä asiat aidosti ovat itselle tärkeitä.

Kun omat vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet ovat selvillä, rohkaisemme jokaista teistä perehtymään työmarkkinoihin ja tutustumaan erilaisiin organisaatioihin, heidän tarjoamiin työtehtäviin, sekä urapolkutarinoihin. Kun kiinnostava organisaatio osuu kohdalle, joka tarjoaa omia vahvuuksia ja kiinnostuksen kohteita vastaavaa positiota, ota rohkeasti heihin yhteyttä ja kysy, minkälaista päivittäinen työnteko oikeasti on. Esimerkiksi Jaakko törmäsi Limeen Finanssin Instagram-tilin tarinoissa ja otti yhteyttä Mikkoon liittyen hänen työhönsä. Näin hän sai rehellisen ja selkeän kuvan siitä, mitä päivittäinen työ Limellä pitää sisällään.

Lopuksi haluamme muistuttaa jokaista finanssilaista siitä, että yhtä ”oikeaa” polkua omalle uralle ei ole olemassa. Älä rakenna uraasi sen perusteella mitä muut tekevät vaan katso itseäsi peiliin ja mieti mitä juuri sinä haluat uraltasi.

Mitä koulun ulkopuolisia asioita kannattaa mielestäsi harjoittaa tai kokeilla?

Jaakko

Oma suositukseni on, että tee sinulle mieluisia ja kiinnostavia asioita, jotka antavat tasapainoa myös työnteolle oli se opiskelua tänä päivänä tai tulevaisuudessa oravanpyörässä juoksua.

Mikko

Niin kuin Jaakko totesi, kokeile asioita, jotka tuovat tasapainoa arkeen. Itselläni erityisesti opintojen alussa harrastin enemmän verkostoitumista ja tapahtumia kuin esimerkiksi minulle mieluisaa ulkoilua. Toki – käy tapahtumissa, koe, elä ja hengitä uniikkia opiskelija-aikaa elämässäsi. Mutta muista myös harrastaa sinulle mieluisia asioita, joita voi harrastaa myös, kun maanantai aamuna sänkyyn jääminen ei ole enää työsopparin takia vaihtoehto. Tulet arvostamaan tätä ohjetta myöhemmin!

Mitä yliopiston suomia mahdollisuuksia kannattaa hyödyntää?

Yliopisto tarjoaa paljon muitakin mahdollisuuksia kuin kerryttää osaamistaan pää- ja sivuaineopinnoista. Tulevaisuuden kannalta hyödyllisiä taitoja, joita yliopistossa jokainen pystyy kehittämään, ovat esimerkiksi argumentointi-, esiintymis- ja kriittisen ajattelun taidot.

Vaihto-opiskelu on yksi konkreettinen, uniikki mahdollisuus opiskelijalle nähdä ja kokea yliopistoelämää Suomen ulkopuolella, joka antaa eväitä työelämään esimerkiksi monikulttuuriosaamisen ja englannin kielen taidon osalta.
Viimeisenä tietysti ainejärjestötoiminta, joka tarjoaa mahdollisuuksia kehittää organisointi- ja tiimityötaitoja.

Loppusanat

Näihin kuviin ja tunnelmiin – nauttikaa opiskelijaelämästä, mutta muistakaa myös valmistua.

Siitä puheenollen, meillä alkaa seuraava European Graduate Program tammikuussa ja haku on jo käynnissä. Käy kurkkaamassa urasivuiltamme millaisia mahdollisuuksia meidän Junior positiot tarjoavat. Meillä on muuten myös mahdollista tehdä lopputyö/gradu! 😉

Lime työnantajana

Me Limellä yksinkertaisesti rakastamme CRM:ää! Vuodesta 1990 lähtien olemme auttaneet tuhansia yrityksiä tehostamaan heidän päivittäisiä prosessejaan ja toimintojaan.

Lime Technologies on ollut jo vuosia voimakkaassa kasvussa niin Suomessa kuin muuallakin Pohjoismaissa ja vuonna 2018 meistä tuli Nasdaq pörssiyhtiö. Ruotsissa olemme jo saavuttaneet asiakkuudenhallinta-alan (CRM) markkinajohtajuuden ja Suomessa olemme noin 20 iloisesta limettiläisestä muodostuva tiimi, jossa yhteistyön tärkeys korostuu ja asetamme yhdessä rohkeita tavoitteita kehityksellemme.

Olemme tuoteyritys ja hoidamme koko tuoteketjun itse ilman välikäsiä – tuotekehityksen, markkinoinnin, myynnin, ratkaisujen toteutukset ja asiakaspalvelun. Suomessa hoidamme projektit myynti- ja konsulttitiimien yhteistyöllä myyntiprosessin alusta ratkaisun implementoimiseen ja kehittämiseen pitkällä aikavälillä. Myymme pysyvää kumppanuutta ja tukea asiakkaidemme liiketoiminnan tueksi. Luomme asiakasmagneetteja, eli annamme asiakkaillemme tarpeelliset työkalut, jotta he voivat vetää asiakkaita puoleensa.

Työskentely meillä alkaa kuukaudenmittaisella koko konsernin yhteisellä perehdytysjaksolla pääkonttorissamme Lundissa, jossa opit arvomme, myyntitekniikkamme, tuotteemme ja saat toivottavasti koko joukon elinikäisiä ystäviä muista Euroopan maista. Voit lukea perehdytyksestä lisää täältä. Työ jatkuu perehdytysjakson jälkeen vakituisena ja täyspäiväisenä, johon kuuluu vuoden mittainen ohjelma jatkokoulutuksilla ja lisäperehdytyksellä.

Hakuprosessi

Haastattelemme jatkuvasti potentiaalisia hakijoita, joten hae tehtävään mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa luemme läpi CV:n ja hakemuskirjeen, jonka jälkeen etenemme haastatteluihin ja case-tehtävän valmisteluun. Hakuprosessimme viimeinen vaihe on haastattelu toimitusjohtajamme kanssa. Toivomme, että voit aloittaa 4-viikkoisella perehdytysjaksollamme 9. tammikuuta 2023 tai elokuussa 2023, sillä näin saat parhaat edellytykset työn käynnistämiseen, mutta olemme joustavia aloituspäivämäärän kanssa. Lime Technologiesista voit lukea lisää verkkosivuiltamme.