Skip to main content
2024Yleinen

Opiskelijasta työelämään – vinkit työelämän alkuun

Haastattelemme Limellä Account Managerina työskentelevää Juulia Virtasta. Hän kertoo työstään IT-alalla ja jakaa samalla vinkkejä siirtymälle opiskelijasta työelämään:

Opintojen aikana pohdin paljon sitä, mitä haluan tehdä tulevaisuuden tutkinnolla. Vappupiknikkien, järjestötoiminnan, omien harrastusten ja tenttistressin lomassa opiskelijaelämästä nauttiessa kaikki mahdolliset ovet työelämässä eivät tuntuneet olevan vielä edes näkyvissä.
Ajauduin Lime Technologiesille lopulta monen onnekkaan sattuman kautta ja avaankin nyt hieman omaa matkaani kylteristä ekonomiksi ja Account Manageriksi CRM-ohjelmistoja kehittävälle Limelle.

Miten päädyit opintojen parista työelämään?
Aloitin opinnot Vaasan Yliopistossa syksyllä 2020. Vaasassa vietettyjen vuosien aikana opiskelin digitaalista markkinointia, kansainvälistä liiketoimintaa, sivuaineena talousoikeutta sekä muun muassa johtamisen filosofiaa – ei ehkä se kaikkein perinteisin kombo teknologia-alasta haaveilevalle kylterille.
Omanlainen polku johdatti opintojen aikana markkinoinnin pariin keräämään konkreettista kokemusta palvelutuotannosta, digitaalisesta markkinoinnista sekä brändikehityksestä.

Valmistumisen kynnyksellä oli kuitenkin aika miettiä, millaisia muita polkuja sitä haluaa työelämässä kokeilla – silloin törmäsin LinkedInissä Limen Graduate program –ilmoitukseen. Uusi ovi aukesi ja lähdin rakentamaan uraa sekä elämää Vaasasta Helsinkiin.

Millaisia valmiuksia opinnot antoivat työelämän alkuun?
Opinnoissani keskityin pitkälti digitalisaation mukanaan tuomiin muutoksiin, kestävään kasvuun sekä yritysten kansainvälistymiseen, jotka on tullut todettua hyödyllisiksi osaamisalueiksi myös työelämään siirtyessä. Työssäni keskityn sparrailemaan yrityskasvuun ja digikehitykseen liittyvistä haasteista yhdessä B2B asiakkaiden ja prospektien kanssa sekä suunnittelemaan ratkaisuja asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Toimin myös osana toimiala-asiantuntijoiden tiimiä, jolloin opintojen aikana kerrytetyt ajanhallinta- ja opiskelutaidot ovat helpottaneet jatkuvasti kasvavan tietomäärän sisäistämistä.

Myös mielipiteitä usein jakavat, iki-ihanat, ryhmätyöt kehittävät tärkeitä ryhmätyötaitoja, jotka ovat tarpeen ihan jokapäiväisessä työssä. Yksin ei voi eikä tarvitse pärjätä, vaan yhteistyö erilaisten sidosryhmien kanssa on luonnollinen osa asiakkuusvastaavan työtä.

Millainen alku Limen Graduate Program on omalle uralle opistojen jälkeen?
Graduate Program tarjoaa vauhdikkaan startin omassa tehtävässä kehittymiselle kattavan perehdytyksen ja balanssissa olevan vastuun avulla. Vuosi alkaa perehdytysviikoilla Ruotsissa yhdessä muiden uusien työntekijöiden kanssa, jonka jälkeen heti ensimmäisestä kuukaudesta lähtien pääsee kiinni myös omaan asiakastyöhön.

Vuosi Graduate Programissa mahdollistaa niin ikimuistoisia reissuja, pitkiä ystävyyksiä kuin aikaa oppimiselle, joka ei tällä alalla taida ikinä kohdata loppua – aina on uutta opittavaa ja se tekee työstä mielenkiintoista.
Ohjelma kestää vuoden, jolloin saa enemmän tukea ja ohjausta työhön, jonka jälkeen jatkat työtehtäviesi kanssa, mutta enemmän oppineena!

Mitä Account Manager Limellä tekee?
Asiakkuusvastaavan työ Limellä koostuu monipuolisista keskusteluista, ongelman ratkaisusta ja erilaisten, mielenkiintoisten ihmisten kohtaamisesta. Päivät täyttyvät pitkälti asiakastapaamisista nykyasiakkaiden ja prospektien kanssa sekä erilaisesta tiedonhausta, puheluista, ratkaisujen suunnittelusta ja materiaalien, kuten sopimusten koonnista. Account Managerina pääsee oman mielenkiinnon mukaan jatkuvasti oppimaan myös teknisestä toteutuksesta, joka on itselleni ollut paitsi uutta ja haastavaa, myös palkitsevaa sekä inspiroivaa.
Sanoisinkin, että tärkein valttikortti roolissa menestymiseen on aito uteliaisuus ja pyrkimys ymmärtää muita.

Jos seuraava ovi työelämässä on vielä hakusessa, voit käydä tutustumassa meidän Graduate
program –ohjelmaan, jonka haku on nyt auki.
Hae täältä: Limen avoimet työpaikat — Lime Technologies