Skip to main content
2024Yleinen

Projektivastaavan Öllövelliterveiset

Huhuu huhtikuu ja hyvää Wappua Finanssilaiset!

Oulun wappuhulinat on nyt virallisesti avattu, vaikka joku teekkari muuta väittäisikin. Sen avasi viime viikon keskiviikkona erittäin menestyksekkäästi Pohjois-Suomen suurin approtapahtuma Öllövelli (Tosin koko Suomen wappuhan avattiin jo maaliskuussa NSF:n muodossa!)
Tänään kerron teille, kuinka tapahtumaa lähdettiin rakentamaan, ja mitä uutta tänä vuonna oli luvassa.

Aloittaessani uraani tapahtumavastaavana vuonna 2023, tein visiitin Pikkulaskiaiseen Turkuun. Tapahtuman suuruus, toimiva organisointi ja houkuttelevuus teki lähtemättömän vaikutuksen. Kiertäessäni Turun baareja yli 13 000 muun opiskelijan kanssa tiesin sen. Tämän minä haluan Ouluun.

Öllövellin kapasiteetti oli onnistuneesti nostettu vuonna 2023 n. 2 500 henkilöön. Tänä vuonna me otamme riskin ja lähdemme havittelemaan isoa nostoa. Mutta mistä kapasiteetin nosto saadaan aikaan? Approtapahtumat ovat vain niin suuria kuin niiden jatkopaikat antavat myöten. Mistä lisää jatkopaikoille paikkoja? Ouluhalli? Raksilan areena? Tänä vuonna lähdettiin pelaamaan varmemmin, ja paikaksi valikoitiin 1 600 henkilön Tullisali.

Markkinointi on avainasemassa, sillä se varmistaa, että lipputulot kattavat tapahtuman menot. Tänä vuonna markkinointia toteutettiin lisäämällä tapahtuman näkyvyyttä yliopistolla toimikuntahuppareilla, julisteilla sekä öllistarroilla (kyllä, niiden tilaaja olin minä). Tapahtumalle luotiin uudet nettisivut. Pääkanavana toimi Instagram. Jotain tehtiin oikein, ja tapahtuman Kide.app-sivulla tykkäysmääriä oli yli 1 800.

Vuoden teemavärinä toimi valkoinen. Se valikoitiin, sillä tiesin heti alusta asti haluavani luoda uuden merkin. Uusi isompi merkki lukittuna progression taakse houkuttelisi ihmisiä, jotka ovat jo suorittaneet Emeritus Mestaripöllön lähtemään uudelle kierrokselle. Valkoinen Pöllöneuvos onkin hieno vastakohta mustalle Emeritukselle.

Halusin lassota kaikki Oulun keskustan baarit mukaan Öllikseen. Kartoitimme toimikuntani kanssa kaikki mahdolliset anniskelutilat, ja tarjosimme heille mahdollisuutta. Yli 3 000 asiakasta kävikin useimmille, ja saimme nostettua kokonaismäärän suorituspaikkoja 50:een. Työtä vielä kuitenkin riittää, eivätkä kaikki baaritkaan ole vielä mukana. Ensi vuodelle siis riittää uusia paikkoja tutkittavaksi!

Ainejärjestöt Oulussa otettiin aiempaa enemmän huomioon. Halusin, ettei kukaan enää erehdy luulemaan Mallasapproja suuremman kapasiteetin tapahtumaksi. Uudistuksena oli ainejärjestökiintiöt, jotka avattiin ainejärjestöille ostettavaksi maaliskuussa. Näiden kautta saatiin myytyä ennakkolippuja useita satoja, ja poikkitieteellisyys korostui. Yhteistyökillat otettiin huomioon Öllövellin cocktail-tilaisuuden muodossa, sillä sinne kutsuttiin edustusta Finanssille tärkeistä ainejärjestöistä.

Kuitenkin eniten ylpeä olen tapahtuman artistikattauksesta. Tänä vuonna tavoite oli saada jokaiselle jotakin (niin hyvin kuin se baarien tarjoamissa artistilistoissa on mahdollista). Lauri Haav valittiin Tullisalin pääesiintyjäksi. Budjetti antoi myöten, ja ideana oli parittaa Lauri jonkun nimekkään DJ:n kanssa. Tammikuun alussa aloitimme jo keskustelut Window95Manin varaamisesta. Onnistuimme lyömään varauksen lukkoon heti, kun UMK-artistit olivat julki. Onnen, ja pienen uhkapelin kautta onnistuimmekin varaamaan Suomen euroviisuedustajan esiintymään vuoden kotimaisen artistin kanssa, kuukautta ennen viisuja.

Tämän tason tapahtuman rakentaminen on haastavaa, stressaavaa ja pelottavaa. Epäonnistumisen pelko, mahdollisuus suureen julkiseen ruodintaan pienen unohduksen tai mokan vuoksi tuntuu hirveältä. Tänä vuonna olin onnekas, sillä kaikki meni tapahtumassa täydellisesti. (Kaikki muu paitsi sää…) Olen lukenut kymmeniä positiivisia kommentteja, ja tallentanut joka ikisen niistä. Uskon tämän tapahtuman ottaneen yliopiston Jodel-kanavan tapahtumien kiittämislankojen pohjat, n. 200 tykkäyksellä.

Tapahtuman toteutunut kävijämäärä: 3 800, nousua 52%. Täältä tullaan, Hurmos…

Teidän,
Öllövelli Vainioniemi