Skip to main content
Yleinen

Puheenjohtajan jouluterveiset

Nyt kun viimeiset tentit ja palautettavat koulutyöt on saatu pois alta on aika rauhoittua ja siirtyä joulun viettoon. Samalla on aika ladata akkuja ja valmistautua seuraavaan vuoteen, nauttien joulun rauhallisuudesta. Kuuluipa jouluusi siis kauneimpien joululaulujen kuuntelua, läheisten ihmisten kanssa olemista, piparien leipomista tai muuten vain oleskelua, voit rauhassa heittää syksyn kiireet romukoppaan ja keskittyä itseesi. Anna itsellesi aikaa hengähtää kuluneen vuoden stressistä ja murheista, sillä onhan vuosi ollut ennenkuulumattoman poikkeuksellinen.

Voin varmaan puhua kaikkien puolesta sanoessani, etten olisi voinut kuvitellakaan vuoden 2020 olevan sellainen kuin siitä lopulta tuli. Kukapa olisi uskonut, että kolme neljäsosaa vuodesta vierähtää etäopintojen merkeissä, tai että suurimmat tapahtumakokonaisuudet kuten Vappu, vuosijuhlat ja Ruka joudutaan perumaan kokonaan. Vaikka kulunut vuosi puheenjohtajana onkin ollut erittäin raskas, eikä missään nimessä sellainen kuin olisin toivonut, en vaihtaisi sitä mihinkään. 

Vuosi on ollut itselleni melkoista tunteiden vuoristorataa aina ilosta pettymykseen sekä ahdistuksesta onnellisuuteen, kuten varmasti monella muullakin. Näistä on kuitenkin aina selvinnyt eteenpäin, joten mikäli kamppailet samanlaisten tuntemusten kanssa muista: et ole missään nimessä yksin. Pitäkää siis kavereistanne huolta ja kysykää välillä toistenne kuulumisia – pidetään siitä yhteisöllisyydestä kiinni myös näinä aikoina. Oli kyse sitten yhteisistä etäkahvihetkistä, Zoomissa järjestettävistä peli-illoista tai muuten vain etänä hengailusta, kokeilkaa mikä toimii juuri teille!

Pitäkää huoli myös omasta terveydestänne, niin fyysisestä kuin psyykkisestä, älkääkä jääkö huolienne tai murheidenne kanssa yksin. Olit sitten fuksi tai vanhempi tieteenharjoittaja, tilanne on vaatinut varmasti sopeutumista ja uuden oppimista, eikä normaaliin paluu välttämättä tapahdu ihan lähitulevaisuudessa. Siksi on hyvä muistaa, kuinka paljosta olette jo selvinneet ja kuinka paljon olette ihmisinä kasvaneet kuluneen vuoden koitoksista. 

Näin lopuksi haluan kiittää teitä kuluneesta vuodesta. On ollut suuri kunnia saada toimia teidän puheenjohtajananne, kiitos siis teille tästä luottamuksesta. Nyt on kuitenkin tullut aika väistyä tieltä ja siirtyä eteenpäin elämässä, muistellen lämmöllä vuosiani Finanssissa. 

Rauhallista joulunodotusta ja onnellista uutta vuotta koko Finanssille toivottaa eläköityvä puheenjohtajanne Sami Rojo!