Skip to main content

Moro!

Ja tervetuloa Finanssin uudistetuille verkkosivuille. Tammikuussa saimme eteemme haasteen: edellinen hallitus oli tehnyt päätöksen, että Egonomien määrää vähennetään, mutta vastaavanlaista sisältöä alettaisiin tuottamaan Finanssin blogiin. Blogi tulisi siis aktivoida, sen ulkoasua olisi hyvä päivittää ja sisällöntuotantoa pitäisi kasvattaa merkittävästi. Alun perin ajatus blogille tehtävästä ehostuksesta muuttui kuitenkin nopeasti keskusteluissamme siihen, että järkevintä olisi päivittää Finanssin verkkosivut kokonaan.

Alkuvuodesta alulle laitettu projekti on ohi ja tässä sitä nyt ollaan – uudet verkkosivut on julkaistu ja minä kirjoittelen uudistetun blogin ensimmäistä postausta. Tämän projektin läpikäyminen sai minut ajattelemaan hallitusvuottamme sekä omia toimintatapojamme, ja niinpä haluan kirjoittaa teille lyhyesti hallituksestamme, siitä minkälaista yhteistyömme on ollut ja hallitustyöskentelystä yleisesti.

Lähtökohdat hallitusvuoteemme olivat sikäli mielenkiintoiset, että kukaan meistä ei ollut aikaisemmin toiminut Finanssin hallituksessa. Vastaavanlaista tilannetta ei viimeisimpien vuosien aikana ole ollutkaan. Tämä kokemuksen puute on näkynyt tekemisissämme niin hyvässä kuin pahassakin. Meille oli todella luontevaa omaksua ennakkoluuloton asenne, ja alusta asti päätimme tehdä asioita niin kuin ne on järkevää tehdä sen sijaan, että tekisimme kaiken niin kuin aina ennenkin on tehty.

Kokemattomuus on myös ollut meitä yhdistävä tekijä. Vaikka opiskeluvuosia ja aktiivisia järjestövuosia meillä onkin eri verran takana, niin hallituslaisina olimme ja olemme edelleen samalla viivalla. Olen kuitenkin varma myös siitä, että tämän hallituskauden aikana on tullut vastaan tilanteita, jolloin kokemuksesta olisi ollut valtavasti apua. Olemme alusta asti pyrkineet näkemään kokemattomuuden enemminkin mahdollisuutena ja voimavarana kuin taakkana ja hidasteena, ja onnistuneet siinä mielestäni hyvin. Aina on varaa kehittää toimintaa, ja niin mekin aiomme tehdä syksyllä. Nyt meillä on kehitystä tukemassa myös puolen vuoden kokemus hallitustoimista.

Ei suinkaan sovi unohtaa, että mekään emme aloittaneet tyhjästä. Aiempien hallitusten työtunnit ja kokemus johtivat siihen pisteeseen, josta meidän vastuumme alkoi. Tässäkin projektissa, lähtökohdat tulivat annettuina edelliseltä hallitukselta ja me sitten toteutimme parhaamme mukaan. Tärkeässä osassa tässä projektissa oli myös edellisen hallituksen päätöksellä perustettu viestintätoimikunta, jonka ansioista viestintävastaavallamme Ellalla on ollut aikaa olla vastuussa tästä projektista sekä kehittää Finanssin viestintää samanaikaisesti. Ilman viestintätoimikuntaa tilanne olisi aivan toisenlainen. Ja kun edellisessä kappaleessa puhuin meidän hallituksen kokemattomuudesta, niin sitä on paikkailtu edellisten hallituksen tuella ja neuvoilla. Mutta siitähän tässä hallitustyöskentelyssä onkin kyse: pyritään tarjoamaan seuraavalle hallitukselle aina edellisvuotta paremmat lähtökohdat.

Mutta nyt riittää hallistushöpinät, sillä kesälomaa on vielä noin kuukausi jäljellä, joten nautitaan siitä parhaamme mukaan. Oma kesälomani on ainakin ollut palauttava, vaikkakin työntäyteinen, ja tarjonnut mukavaa vastapainoa opiskelulle. Toivottavasti tekin olette nauttineet omistanne. Ainiin, jos joku teistä tulevan syksyn uusista opiskelijoista on eksynyt lukemaan tätä, niin tervetuloa!

Kesäterveisin,
Puheenjohtajanne
Kalle Kaisko