Skip to main content

Oletko tietoinen mahdollisuudesta kokea rikastuttavia kulttuurielämyksiä ja hurjia vaihtariseikkailuja? Ryhdy kummiksi syksyllä 2017 Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun saapuville vaihtareille!

Vaihtareiden tutorointi on hieman erilaista verrattuna fuksien tutorointiin. Vaihtarit tietävät itse lähtökohtaisesti paremmin opiskeluihinsa liittyvät asiat, jolloin PRO:n tehtäväksi jää kysymyksiin vastaaminen ja neuvominen yleisissä asioissa, kuten bussikortin hankkimisessa, kriittisimpien paikkojen näyttämisessä ja totta kai osallistamisessa hauskanpitoon.

Kummina oleminen on melko vapaata toimintaa ja jokainen voi hoitaa sen omalla tyylillään. Tärkeintä on saada vaihtarit mukaan ja infota tapahtumista. Monesti he ovat itsekin kiinnostuneita viettämään aikaa suomalaisten kanssa ja kutsuvat mukaan omiin vaihtari-tapahtumiinsa. Itse olimme todella innokkaita viettämään aikaa heidän kanssaan ja saimme kavereita, joita aiomme käydä ulkomailla moikkaamassa.

”Itse olimme todella innokkaita viettämään aikaa heidän kanssaan ja saimme kavereita, joita aiomme käydä ulkomailla moikkaamassa.”

Vaihtari-PRO pestin kautta pääsimme tutustumaan myös moniin muihin vaihtareihin, jotka opiskelivat muita aloja yliopistossa tai AMK:issa. Tehtävä antoi kaikki lähtökohdat verkostoitumiseen ja avarsi omaa maailmankuvaa, sillä vaihtarit olivat kotoisin eri puolilta maailmaa.

Varsinkin uuden tutkintorakenteen myötä hyvä tapa erottautua työnhaussa on toimia kansainvälisesti. Kielitaito parani pestissä huomattavasti. Kynnys puhua englantia sekä muita kieliä pieneni ja vaihtari-PRO:na oleminen on helppo askel kohti kansainvälisyyttä. Jos oma vaihto vielä mietityttää, on hyvä tapa lievittää jännitystä viettämällä aikaa enemmän vaihtareiden kanssa. Näin saa realistisen kuvan siitä, millaista vaihdossa oleminen on.

”Kynnys puhua englantia sekä muita kieliä pieneni ja vaihtari-PRO:na oleminen on helppo askel kohti kansainvälisyyttä.”

Kaikki allekirjoittaneet voivat mielellään suositella vaihtari-PRO:ksi ryhtymistä. Syksyllä 2016 pelkästään OyKKK:ssa oli n. 100 vaihtaria, joten kansainvälinen kokemus on taattu!

Sampo Seppänen
Maria-Stina Riipinen
Katariina Paavola​​​​​​​

Leave a Reply