Skip to main content
2017

Tervehdys Finanssin puheenjohtajalta!

Sonja Mehtälä

Ihan ensimmäiseksi haluan onnitella sinua uudesta opiskelupaikastasi. Olet tehnyt valtavan työn menestyäksesi joko aiemmissa opinnoissasi tai pääsykokeissa ja näin ollen ansainnut opiskelupaikkasi. Joten onneksi olkoon ja tervetuloa opiskelemaan Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun. Ensimmäisen vuoden opiskelijana olet siis fuksi vuosimallia 2017.

Kun nyt aloitat opintosi ja astut ehkäpä ensimmäistä kertaa ylipistomaailmaan, on minulla antaa sinulle muutama hyödyllinen neuvo.

Aloitin omat opintoni vuonna 2014, eli opiskeluvuosia on kertynyt taakse jo kolme ja tulevana syksynä aloitan maisteriopintoni. Vaikka vuosia opiskelun parissa on jo kertynyt, muistan silti erittäin elävästi ensimmäisen Fuksipäiväni ja ensimmäiset viikot kauppakorkeakoulussa. Ensimmäisistä opiskelupäivistä ja kuukausista kannattaakin ottaa kaikki ilo irti!

Finanssi ry on kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö, jonka tarkoituksena on toimia kauppatieteiden opiskelijoiden etujärjestönä. Finanssi järjestääkin vuoden mittaan jäsenilleen lukuisia tapahtumia niin verkostoitumiseen kuin myös oppimiseen ja oman osaamisen kehittämiseen. Esimerkiksi tulevan Fuksiviikon iltatapahtumat tulevat olemaan Finanssin käsialaa. Tänä vuonna toimin itse Finanssin hallituksen puheenjohtajana, joten askarruttipa mieltäsi ainejärjestötoiminta, opiskeluasiat tai kysymys Oulun parhaasta pizzeriasta, tule ihmeessä nykäisemään hihasta ja juttelemaan.

”Finanssi järjestääkin vuoden mittaan jäsenilleen lukuisia tapahtumia niin verkostoitumiseen kuin myös oppimiseen ja oman osaamisen kehittämiseen.”

Kauppatieteet ovat monialaisena tieteenalana todellinen opiskelijoiden sulatusuuni. Vuosittain opintonsa meillä aloittaa yli 180 ensimmäisen vuosikurssin opiskelijaa, jonka lisäksi saamme maisterivaiheen opiskelijoita niin Suomesta kuin muualta maailmasta. Jäseniä ainejärjestöllämme on yli 1600, joten on siis sanomattakin selvää, että joukkoon kuuluu monenlaista opiskelijaa.

Mielestäni tässä on yksi suurimmista kauppatieteiden hienouksista. Kun pääainevaihtoehtoja ja sivuainekokonaisuuksia on useita, mahdollistaa se kauppatieteilijöiden työllistymisen tuhansiin erilaisiin työtehtäviin. Voinkin siis varmuudella luvata, että tulet opintojesi aikana tutustumaan saman henkisiin tyyppeihin. Opiskelu on loistavaa aikaa tutustua uusiin ihmisiin, rakentaa tulevaisuuden verkostoja, sekä etsiä sitä omaa tulevaisuuden unelma-ammattia. Lähde siis rohkeasti mukaan kokeilemaan ja kokemaan uutta!

Mikä saa ihmiset innostumaan yliopisto-opiskelusta vuodesta toiseen? Tähän voisin todeta, että yliopisto-opiskelijoita yhdistää akateeminen yhteisöllisyys. Erityisesti Oulussa kiltakulttuuri on vahva ja eri alojen opiskelijat tunnistaa helposti eri värisistä haalareista. Täällä Oulussa kylterit eli kauppatieteiden opiskelijat, tunnistaa haalareiden kauniista violetista väristä. Kun olet saanut opintosi käyntiin, kannattaa sinun tutustua myös muiden alojen opiskelijoihin. Uusiin tuttavuuksiin on helppo tutustua esimerkiksi sivuainekursseilla tai vaikkapa poikkitieteellisissä tapahtumissa. Ole siis ennakkoluuloton!

Lopuksi haluan vielä kehottaa sinua nauttimaan omasta Fuksivuodestasi täysin siemauksin ja valitsemallasi tyylillä. Opiskelijaelämä tarjoaa kaikille jotakin, joten ole rohkea, ennakkoluuloton ja ennen kaikkea pidä hauskaa akateemisessa maailmassa!

Nähdään Fuksipäivänä!

Sonja Mehtälä
Finanssin puheenjohtaja

Leave a Reply