Skip to main content
2017

NESU – Connecting People

NESU on niin paljon muutakin kuin sitsejä tai toimikuntatyöskentelyä.

Anna-Stina Vähänen

Kun itse hyppäsin NESU-kelkkaan fuksisyksynäni 2015, se oli sitä kuuluisaa rakkautta ensisilmäyksellä. Hyvä meininkinäkyi kauas, ja löysinkin nopeasti paikkani NESU-toimikunnasta ja sitä kautta koko Suomen – Pohjoismaatkin – kattavasta yhteisöstä. Nyt lähes lukuvuoden NESU-vastaavana toimineena on ollut mieletöntä katsoa, miten NESUsta on tullut yhä kiinteämpi osa Finanssin toimintaa. Minulla ja toimikunnallani on ollut järjettömän hauskaa, kun olemme päässeet yhdessä tekemään omaa juttuamme – levittämään NESUn ilosanomaa Oulussa ja tietysti järjestämään jäsenistölle huikeita sitsejä ympäri vuoden. Mikä omalla NESU-taipaleellani on kuitenkin käynyt selväksi on se, että NESU on niin paljon muutakin kuin sitsejä tai toimikuntatyöskentelyä. Muun muassa seuraavaa:

Tapahtumia laidasta laitaan. NESUn kyydissä olen päässyt ratkomaan kiperiä case-tehtäviä, huristamaan bussilla läpi Itä-Suomen, maistelemaan viinejä ammattilaisten opastuksella ja pitämään rastia niin uusille fukseille kuin 60-päiselle, kolmesta maasta saapuneelle seminaarikansalle. NESUn tapahtumatarjonta on laaja, ja täällä koto-Oulussakin pyrimme jatkuvasti kehittämään uusia tapahtumakonsepteja jäsenistön viihdykkeeksi.

Hyödyllisiä verkostoja. NESU on yhtä kuin eri-ikäisiä, eri puolella Pohjoismaita asuvia ja eri aloilla vaikuttavia kyltereitä – ja meitä on paljon. Olipa ongelmasi siis vakuutusyhtiön korvauslomakkeen täyttämisessä, ylihinnoitellussa puhelinliittymässä tai seuran puutteesta after work –terassille, on hyvin todennäköistä, että tässä porukassa apu on lähellä. NESUn kautta on siis mahdollista saada niin töitä, apua opiskeluihin, kyytejä lentokentälle aamuyöstä kuin seuraa kisakatsomoihinkin.

Seikkailuja. Kuten etkoja vieraissa kaupungeissa, aamuun asti saunomista Kesämöksällä, yhteislaulua yön viimeisen Suomenlinna-lautan kannella ja vanhempien NESUlaisten kanssa bondailua Ruisrockiin johtavalla hiekkatiellä. Itse voin ainakin rehellisesti sanoa, että ilman NESUa tuskin olisin koskaan päätynyt ostamaan 150 lihapiirakkaa kerralla, tai vetänyt taukojumppaa Kalajoen hiekoilla 60 muun NESUlaisen kanssa. (Tai käynyt Mikkelissä.)

Perhe. Sillä ennen kaikkea NESU onkin yhteisö. NESU on sitä, kun voit lähteä yksin vieraaseen kaupunkiin, törmätä siellä kenties yhteen tai kymmeneen tuttuun naamaan ja lähteä myöhemmin kotiin kahtakymmentä uutta kaveria ja lukemattomia ihania muistoja rikkaampana. NESU ottaa avosylin vastaan, opettaa uutta ja antaa energiaa arkeen, ja sen kautta saadut ystävyydet eivät lopu valmistumiseen.

Itselleni NESU-Finanssi on ollut parasta, mitä opiskeluilla on ollut tarjota. Voinkin hyvillä mielin lopettaa tämän kirjoituksen siirappiseen lausahdukseen, joka tiivistää sen täydellisesti: NESU todellakin on ihmisen parasta aikaa.

Syysterkuin,

Ansku

Leave a Reply