Skip to main content
2015

Toimarin terveiset

Ihan aluksi on varmaan hyvä vähän valaista, minkä toimitusjohtajan terveisistä tässä on kyse. Eli viimeisen puolen vuoden ajan olen kipparoinut Finanssi Ry:n vuonna 2014 perustamaa Fixindex Oy:tä valmennuskurssibisneksen aallokoissa.

Yli 20 vuotta pyörinyt valmennuskurssitoiminta on ollut Finanssille ja nykyään Fixindex Oy:lle tasainen tulonlähde ja kurssin järjestämistä halutaankin jatkaa niin kauan kuin valmennuskursseille on tarvetta. Tulevaisuudessa sekä omasta, Fixindexin eri sidosryhmien että maamme hallituksen tahdosta uusien liiketoiminta-alueiden kartoittaminen ja niille siirtyminen näyttää nyt olevan ajankohtaisempaa kuin koskaan. Keväällä 2016 Suomen hallitus linjasi haluavansa siirtyä pois nykyisen kaltaisista yliopistojen pääsykokeista. Kyseisen uudistuksen järkevyydestä voi olla montaa mieltä, mutta sillä mennään mitä annetaan. Uusia liiketoimintamahdollisuuksia on mietitty ennakkoluulottomasti ja uusien tuulien haistelu piristää koko yritystä ja tulevaisuudessa myös tiliotetta. Uusien ideoiden lisäksi tarkoitus on selkeyttää ja ammattimaistaa yrityksen toimintaa. Selkeyden ja ammattimaisuuden tärkeys korostuu erityisesti avainhenkilöiden vaihtuessa vuosittain.

Alkuperäinen toimenkuvani Fixindexissä oli uuden liiketoiminnan käynnistäminen. Suunnitelmat muuttuivat kuitenkin tammikuussa, kun minulle tarjottiin toimitusjohtajan paikkaa. Otin paikan vastaan hieman pelonsekaisin tuntein. Tiesin kyllä yleisellä tasolla mitä valmennuskurssin järjestäminen on, mutta osakeyhtiön pyörittäminen oli aika vieras ajatus. Alku olikin vaikea ja monesti huomasin miettiväni, ettei minulla ollut mitään hajua mitä pitäisi tehdä. Välillä tuntui, että pakka on täysin levällään eikä aikaa meinannut löytyä kaikkien hommien tekemiseen, sillä pitihän sitä ehtiä opintojakin hoitaa yöelämässä pyörimistä unohtamatta. Virheitäkin on varmasti tullut ihan riittämiin tehtyä, mutta tekevällehän sattuu ja virheet voi aina korjata! Kiireellisen kevään ja alkukesän jälkeen voin kuitenkin tyytyväisenä todeta, että kurssi on vedetty kunnialla läpi ja palaute oli pääosin erittäin positiivista.

Jälkeenpäin ajateltuna alun pelonsekaiset tunteet olivat täysin turhia ja keväästä muodostui erittäin opettavainen kokemus, jonka kävisin uudestaan läpi koska vain. Omalle ajoittaiselle töhötyksellekin voi nyt jo nauraa, vaikka keväällä ei ihan joka hetki omia munauksia paikkaillessa naurattanutkaan. Opiskelijoitahan tässä vielä ollaan ja kaikkea ei tarvitsekaan osata. Muutama kuukausi kurssin jälkeen tarkasteltuna lukuisten vastuullisten päätösten tekeminen antaa ison hyödyn tulevaisuuden työuralle. Osa päätöksistäni oli hyviä, osa huonoja, mutta huomasin, että tärkeintä oli tehdä niitä päätöksiä. Liiallinen asioiden arpominen on tehotonta ja yleensä kaikki päätökset vievät eteenpäin. Vaikka moni asia kurssin järjestämisessä tuntui aluksi vaikealta, oli hieno tunne huomata, kuinka ne vaikeatkin asiat lopulta onnistuivat epävarmuudesta huolimatta erittäin hyvin!

Mielenkiintoisia hetkiä kevääseen tarjosi myös yliopistomme, joka yritti linjata kuukausi ennen kurssin alkua, ettei aiemmin varaamiamme tiloja annettaisikaan valmennuskurssikäyttöön. Tiukkaakin tiukempien neuvottelujen ja ”hieman” stressaavan hiihtoloman jälkeen yliopisto totesi, ettei sovittua voida perua ja saimme tilat käyttöömme. Kuten yleensäkin elämässä, vaikeistakin tilanteista selviää ja kaikella on tapana järjestyä joko hyvin, tai sitten huonosti. Tällä kertaa kaikki järjestyi ajoittaisista vaikeuksista huolimatta onnekseni hyvin.

Isot kiitokset keväästä ja kurssin onnistumisesta kuuluvat Fixindexin hallitukselle, kurssin opettajille sekä muille kevään touhuissa mukana olleille. Osa meistä jatkaa kohti uusia haasteita ja osa jatkaa yrityksen kehittämistä kohti suurempia kuvioita. Omasta jatkostani en ole vielä päätöksiä tehnyt, mutta mikäli toimarin paikka vapautuu syksyllä seuraavalle, suosittelen vahvasti hakemaan!

Kesäisin terveisin,
Joonas Alarova
Toimitusjohtaja
Fixindex Oy

Leave a Reply