Skip to main content

Taloustoimikunta

Vastuualueet ja mitä taloustoimikunta tekee?

Taloustoimikunta valmistelee erilaisia laskelmia ja suunnitelmia Finanssin pitkäaikaisten varojen käytöstä. Lisäksi toimikunta tuottaa monenlaista taloudellista informaatiota Finanssille. Taloustoimikunta vastaa myös Fixindexin omistajaohjauksesta. Fixindex on Finanssin omistama osakeyhtiö, joka on esimerkiksi pyörittänyt Finanssin valmennuskurssia kauppikseen hakeville. Yksi taloustoimikunnan tärkeimmistä tehtävistä onkin saada Fixindeksin toiminta liikkeelle ja yhteyshenkilönä Fixindeksiin toimii toimikunnan varapuheenjohtaja Matias Väyrynen.

Tapahtumat ja vuosikalenteri

Toimikunnan tehtävät ajoittuvat ympäri vuotta. Ennalta ei oikeastaan ole mitään tiettyjä deadlineja, vaan kun jotain selvitettävää eteen tulee, toimikunta kokoustaa, valitaan vastuuhenkilöt ja tehdään aikataulu tehtävää varten. Tämän vuoden yksi haastavimmista projekteista on ollut Fixindexin liiketoimintaidean suunnittelu. Tälle vuodelle olisikin tarkoitus saada kasaan konkreettinen toimintasuunnitelma, jota voidaan sitten lähteä toteuttamaan.

Sopisiko toimikunnassa työskentely minulle?

Taloustoimikunnan toiminta on hyvin joustavaa, koska mitään tiettyä vuosittaista toimintakaavaa ei ole. Tämä tuokin niin mahdollisuuksia kuin haasteitakin. Kuitenkin joustavuuden vuoksi toimikuntalaiset saavat ideoida itsekin paljon ja tarvittaessa kehittää toimikunnan toimintaa. Taloustoimikuntaan voi hakea kuka vain Finanssin jäsen, joka on kiinnostunut ainejärjestötoiminnasta sekä vaikuttamaan ainejärjestömme talousasioihin.

Miksi hakisin?

Jos löytyy kiinnostusta vaikuttaa ja haluaa uusia kokemuksia, kannattaa ehdottomasti hakea mukaan! ”Lisäksi talousasiat ovat mielenkiintoisia, niistä oppii aina uutta ja opittua voi hyödyntää tulevaisuudessa” kertoo talousvastaava Anniina Suorsa. ”Lisäksi toimikunnassa pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin ja yhdessä tekeminen on kivaa.”  ?

Terkut toimikunnalta:

”Jos tulee jotain kysyttävää tai on muuta mielen päällä liittyen taloustoimikunnan toimintaan tai muuten Finanssin talousasioihin, 

mua voi tulla aina vetäisemään hihasta,” vinkkaa Anniina. Myös talousvastaavan tai toimikunnan sähköpostiin voi aina laittaa viestiä. Taloustoimikunta toivottaa vielä tsemppiä toimikuntahakuun kaikille innokkaille. ”Kannattaa hakea mukaan!”

 

Yrityssuhdetoimikunta

Vastuualueet ja mitä yrityssuhdetoimikunta tekee?

Yrityssuhdetoimikunta vastaa nimensä mukaisesti Finanssin yrityssuhteista. Toimikuntatyöskentely keskittyy Violettiin Vyöhykkeeseen ja sen ylläpitoon sekä yritysvierailujen järjestämiseen. Lisäksi toimikuntalaiset suunnittelevat ja toteuttavat Helsingin excursion yhdessä yrityssuhdevastaavan kanssa.

Tapahtumat ja vuosikalenteri

Tapahtumia on monipuolisesti ympäri vuoden. Alkuvuodesta toimikuntatyöskentely sisältää Helsingin excursion suunnittelua ja itse reissun toteutuksen sekä Violetin Vyöhykkeen sopimuksien solmimista. Pitkin vuotta toteutetaan vierailuja yrityksiin.

Sopisiko toimikunnassa työskentely minulle?

Yrityssuhdetoimikunnassa työskennellään pitkälti itsenäisesti, joten vastuunottaminen on tärkeää. Kuitenkin taustalla on aina muu tiimi tukemassa ja auttamassa, joten yksin ei koskaan tarvitse jäädä. Aktiivisuus ja sosiaalisuus ovat myös eduksi, sillä se helpottaa yritysten edustajien kanssa kommunikointia.

Miksi hakisin?

”Osana toimikuntaa pääset konkreettisesti vaikuttamaan etuihin sekä tutustumaan yritysmaailman edustajiin”, kertoo yrityssuhdevastaava Roosa Harju. ”Tässä toimikunnassa työskentely on myös monipuolista ja antoisaa”. Kannattaa siis hakea!

Terkut toimikunnalta:

Yrkkämme Roosa kannustaa finanssilaisia hakemaan toimikuntaan: ”Yrityssuhdetoimikunnassa työskentely on antanut paljon itsevarmuutta ja opettanut erilaisia työelämänkin kannalta hyödyllisiä taitoja. Yrityssuhdetoimikunta on erittäin tärkeä osa Finanssin toimintaa ja juuri sinä voit päästä osaksi tätä tiimiä hakemalla syksyn toimikuntahaussa!”

 

KV-toimikunta

Vastuualueet ja mitä KV-toimikunta tekee?

Toimikunta työskentelee kv- sekä maisteritoiminnasta vastaavan hallituslaisen rinnalla auttaen tapahtumien järjestämisessä, kansainvälisyyden edistämisessä, maisteritoiminnan kehittämisessä sekä alumniverkostojen aktivoinnissa. Vastuualue on siis laaja ja tässä toimikunnassa varmasti jokainen löytää mielekästä tekemistä.  Tapahtumiin, jotka kuuluvat toimikunnan vastuulle, sisältyvät muun muassa ulkomaan excursio, kauppatieteilijän urapolut -tapahtuma sekä vaihtareille ja maistereille suunnatut tervetuliasjuhlat. Lisäksi toimikunta esittää hallitukselle kehityskohteita koskien järjestön kansainvälistä toimintaa sekä alumniverkostoja.

Tapahtumat ja vuosikalenteri

Vuoden isoimmat projektit ovat ulkomaan excursion sekä kauppatieteilijän urapolut-tapahtuman järjestäminen. Molemmat ajoittuvat syyslukukauden alkuun, mutta järjestelyt tehdään pitkälti jo keväällä. Näiden tapahtumien osalta pääsee kontaktoimaan niin työelämän ammattilaisia kuin ihania alumnejamme. Lisäksi vuoteen kuuluu pienempiä tapahtumia, mitkä ovat suunnattu erityisesti vaihtarien sekä uusien maisteriopiskelijoiden vastaanottamiseen sekä saattamiseen opiskelijaelämään.

Sopisiko toimikunnassa työskentely minulle ja miksi hakisin?

Tässä toimikunnassa pääset ideoimaan sekä kehittämään uutta! Mikäli haluat kehittää ja viedä Finanssin toimintaa uudella tavalla eteenpäin, on tämä toimikunta sinulle. Toimikunnassa pääset kontaktoimaan alumnejamme sekä työelämän ammattilaisia erinäisiä tapahtumia koskien. Saat myös hienoa kansainvälistä kokemusta ja varmasti uusia ystäviä, joiden luokse reissata myöhemmin.

Terkut finanssilaisille:

Kv- ja maisterivastaavamme Elina Pakkanen lähettää terkut finanssilaisille: ”Toimikunta on uusi, mutta sen tehtävä on merkittävä Finanssin toiminnan edistämisessä. Kansainvälisyys sekä hyvien alumniverkostojen luominen nähdään oleellisena osana Finanssin toimintaa, minkä takia tähän panostetaan entistä enemmän. Kummitoiminta sekä hallituspesti ovat molemmat tarjonneet hienon reitin kansainväliseen ympäristöön ja vuosien varrella on syntynyt pysyviä ystävyyssuhteita ympäri maailmaa. Kokemus kansainvälisistä piireistä ovat auttaneet myös työelämässä, ja työhaastatteluissa kattava kansainvälinen kokemus on monesti noussut keskustelun aiheeksi.”