Skip to main content

Tervetuloa vuosi 2019! 

Uusi vuosi, uudet kujeet! Kliseinen, mutta varmastikin monella tapaa osuva sanonta näin uuden vuoden alkuun. Täällä kirjoittelee vuoden 2019 uunituore puheenjohtaja ja näin pyörähtää käyntiin myös vuoden 2019 hallituksen esittelykierros. Pidä katseesi siis blogissa ja Instagramissa lähipäivinä, niin saatat kuulla mielenkiintoisia faktoja uusista hallituslaisistamme. ?  

Aloitin viime syksynä kolmannen vuoden opinnot Oulun kauppakorkeakoulussa ja olen oikeastaan koko opiskeluaikani hakeutunut Finanssin toimintaan mukaan, joskus pienemmällä, joskus taas hieman isommalla panostuksella. Tämä kertookin luonteestani olennaisen: tykkään olla monenlaisessa toiminnassa mukana ja käyttää aikaani muiden hyväksi tekemisen puolesta. Arvostan tämän kaiken ohessa myös omaa vapaa-aikaani ja pyrin aina hyödyntämään pienetkin hengähdystauot erityisen hyvin. Jokaisella on omat tapansa rentoutua arjen kiireen keskellä, tosin minulla se tarkoittaa lukuisia tunteja Fortnitea tai pitämällä lättykestejä/muita herkkuhetkiä ystävieni kanssa. Olen myös tämän muutaman vuoden aikana huomannut, että viihdyn kiltahuoneella useita tunteja joko vain oleskellen tai hommia tehden. Tänä vuonna minua näkee siellä todennäköisesti vieläkin enemmän, joten älä pelkää tulla nykäisemään hihasta ja pyytää vaikkapa ottamaan matsia pleikalla. Olenhan kuitenkin kaksinkertainen CTR-mestari vuosilta 2016 ja 2017, eli vastuksen osaan tarjota! 

Opintojen, ainejärjestöhommien ja oman elämän yhteensovittaminen on aika ajoin hieman hankalaa ja raskasta, se on pakko myöntää. Joskus ne kulkevat käsikädessä, ikään kuin löytäen omat uomansa elämässäni, joskus taas jokin näistä edellä mainituista priorisoidaan muita tärkeämmäksi. Nämä pari vuotta ovat kuitenkin opettaneet aikataulutuksen tärkeyden ja olen vihdoin (ainakin omasta mielestäni) oppinut löytämään kultaisen keskitien kaiken keskellä. 

Minulle tärkeitä asioita ovat tietenkin ystävät ja perhe, mutta myös kaikenkarvaiset lemmikit. Kotonani Sodankylässä asustaa rakas kissani Viiru, joka tassuttelee jo 19. vuotta meidän pihapiirissämme. Viiru on yksi isoimmista syistä siihen, että käyn hyvin usein Sodankylässä pyörähtämässä kotonani ja rauhoittumassa arjen keskellä. Kai se on ihan suotavaa myös käydä näyttäytymässä vanhemmille, että hengissä ollaan ja koulujakin käydään hyvällä menestyksellä… 

Entä mitä puheenjohtajuus minulle merkitsee? Ennen kaikkea, puheenjohtajana toimiminen on minulle suuri kunniatehtävä, joka sisältää jälleen paljon uuden omaksumista ja oppimista. Intoa puhkuen lähden tähän vuoteen toteuttamaan niin itseäni kuin itseni näköistä johtamista. Vuosi tulee kokonaisuutena olemaan sellainen, mitä haluan vielä kiikkustuolissakin muistella lämmöllä, ja sillä mentaliteetilla teen myös ahkerasti töitä koko tulevan vuoden. Uuden pitkän tähtäimen suunnitelman luominen ja sen hiominen tulee olemaan ehdottomasti yksi vuoden suurimmista ja innostavimmista projekteista ja odotan sitä suurella jännityksellä. Tapahtumakokonaisuuksina Vappu ja Finanssi ry:n 28. vuosijuhlat ovat ehdottomasti sellaisia tapahtumia, joita ei voi kuin innolla odottaa. 

Vuonna 2019 Finanssin pääpainona on kokonaisuudessaan tehdä ainejärjestöstämme entistäkin enemmän jäsenistönsä näköinen ja tätä kautta osallistaa jäsenistöämme entistäkin enemmän mukaan toimintaan. Uskon ja toivon, että jokaiselle löytyy jotakin: jos ei, älä pelkää heittää kehitysideoita tai kokonaan uusia ideoita esimerkiksi tapahtumien suhteen hallituslaisten mieliin. Haluan omalta osaltani kannustaa teitä osallistumaan ja lähtemään toimintaan mukaan oman mielenkiintonne ja jaksamisenne mukaan. Erinomaisen mahdollisuuden tähän tarjoaa esimerkiksi Finanssin kerhotoiminta. Tiesitkö, että kerhon voi perustaa kuka tahansa Finanssin jäsen, ihan omien mielenkiintojensa pohjalta! Mikäli kerhotoiminta kiinnostaa, käy tsekkaamassa kesällä viimeisen päälle uudistetut verkkosivumme ja tutustumassa, miten kerhon voi perustaa. Tässä sinua auttaa myös sosiaalipoliittinen vastaavamme. Käsityökerho voisi olla ainakin omalta osaltani täysin paikallaan, sain juuri jouluna valmiiksi vuosi sitten ”lahjaksi” lupaamani villasukat…  

Oikein mahtavaa vuoden alkua, toivottavasti törmäillään kiltiksellä! ? 

 

Finanssi ry:n puheenjohtaja

Taru Riipi