Skip to main content

Viestintätoimikunta

Vastuualueet ja mitä viestintätoimikunta tekee?

Vuonna 2018 perustettu viestintätoimikunta huolehtii Finanssin sisäisestä sekä ulkoisesta viestinnästä ja kiltamme markkinoinnista, sekä pitää yllä sosiaalisen median tilejä Instagramissa, Facebookissa, Snapchatissa ja Twitterissä. Toimikunta ylläpitää Finanssin nettisivuja, tenttiarkistoa ja sähköpostia. Lisäksi yhteistyökumppaneiden näkyvyydestä huolehtiminen on yksi tärkeistä tehtävistä.

Tapahtumat ja vuosikalenteri

Toimikunnassa riittää pientä mutta merkittävää tekemistä ympäri vuoden: somepostauksia ja blogitekstejä luodaan ja julkaistaan viestintäsuunnitelman mukaan, Työviikko-sähköpostin lähettämisessä vuorotellaan. Toimikunta työskentelee usein yhteistyössä Finanssin muiden toimikuntien kanssa, kuten esimerkiksi yhdessä julkaisutoimikunnan kanssa luodaan sisältöä Wappu- ja FuksiEgonomiin. Samoin eri tapahtumien lähestyessä tekemistäkin riittää muun muassa somenäkyvyyden, livelähetysten ja raporttien parissa.

Sopisiko toimikunnassa työskentely minulle?

Jos olet luova ja innokas persoona, jolla on halua päästää kirjoittajan taitonsa valloilleen tai ylipäänsä olet kiinnostunut viestinnästä, tämä toimikunta sopii sinulle täydellisesti. Ken ties koet omaavasi vahvuuksia markkinoinnin saralla. Sinulta löytyy visuaalista silmää ja jatkuvasti uusia, ehkä aluksi hullultakin kuulostavia ideoita. Myös vannoutuneet somen käyttäjät saavat toimia tutuilla alustoillaan, mutta mikä parasta – tällä kertaa Finanssin edustajina.

Miksi hakisin?

Tässä toimikunnassa pääset etulinjalle Finanssin violetin hengen vaalimisessa somessa sekä nettisivuilla. Työmäärä ei ole raskas, sillä tekstejä saa suunnitella ja kirjoittaa hyvin pitkälle oman aikataulun mukaisesti. Finanssin nettisivujen ja blogin uudistus tänä syksynä antavat lisäksi ensiluokkaisen mahdollisuuden päästä luomaan täysin uutta ja entistäkin laadukkaampaa sisältöä finanssilaisille ja muille killastamme kiinnostuneille.

Terkut toimikunnalta:

”Vuonna 2018 perustetun viestintätoimikunnan jäsenenä pääset aidosti kehittämään Finanssin viestintää. Toimikunnan jäsenenä pääset ottaman some-kanavat haltuun sekä tuottamaan mitä mielenkiintoisempaa sisältöä Finanssin uudistettuun blogiin”, kertoo inspiroivasti nykyinen viestintävastaavamme Ella Rantamaa. Lisäyksenä hän vielä muistuttaa toimikunnassa kehittyvistä markkinoinnin taidoista: ”Psst – jos markkinointi kiinnostaa, viestintätoimikunnassa saat arvokasta kokemusta sisällöntuotannosta sekä markkinoinnin suunnittelusta!”

Julkaisutoimikunta

Vastuualueet ja mitä julkaisutoimikunta tekee?

Julkaisutoimikunnan vastuualueisiin kuuluu valokuvaaminen sekä muu Finanssin mediatuotanto. Esimerkiksi tapahtumien Facebook-bannerit ovat yleensä julkaisutoimikunnan käsialaa ja sitseiltä julkaistavan kuvamateriaalin takana on juuri tämä toimikunta. Julkkaritoimikunta suunnittelee myös suurimman osan haalarimerkeistä sekä auttaa tapahtumien promomateriaalien tuotannossa. Tämä toimikunta on myös upean kiltalehtemme Egonomin takana.

kuva: Petrus Vuorentausta

Tapahtumat ja vuosikalenteri:

Ympäri vuoden on kaikenlaista pientä tehtävää, sillä julkkaritoimikunta auttaa paljon muita toimikuntia. Egonomin tekemiseen kuluu paljon aikaa, ja jokaisen numeron työstäminen aloitetaan noin kaksi kuukautta ennen lehden julkaisua. Julkaisuvastaava pitää myös mielessä kaikki isot tapahtumat, jotta toimiva kokonaisuus löytyy ajoissa ja toimikunta pääsee työstämään niihin tarvittavaa materiaalia.

Sopisiko toimikunnassa työskentely minulle?

”Julkkaritoimikunnassa tulet varmasti tekemään asioita, mitä et ole aiemmin tehnyt ja silloin tulet tarvitsemaan luovuutta sekä rohkeutta kokeilla uutta”, kertoo julkaisuvastaava Otto Nurmi. Julkkaritoimikunnassa työskentely sopii myös niille, jotka haluavat mahdollisuuden osallistua monipuolisesti Finanssin brändin ja markkinoinnin kehittämiseen.

Miksi hakisin?

Jos sinua kiinnostaa päästä tekemään jotakin opinnoista poikkeavaa sekä vaikuttamaan ainejärjestön toimintaan, kannattaa hakea. Julkaisutoimikunnassa pääset toteuttamaan luovuuttasi ja uudet ideat ovat aina tervetulleita ja niitä pyritään toteuttamaan parhaan mukaan tässä toimikunnassa. Jos tykkäät valokuvaamisesta, graafisesta suunnittelusta sekä luovasta kirjoittamisesta, on tämä toimikunta sinua varten. Tässä toimikunnassa pääset kehittämään itseäsi!

kuva: Julius Erkkonen

Terkut toimikunnalta:

”Haluatko päästä kokeilemaan taitojasi haalarimerkkien suunnittelussa tai onko sinulla jo jokin valmis tulikuuma haalarimerkki-idea toteutettavaksi? Jos vastasit kyllä, osallistu syksyn haalarimerkkikilpailuun ja voit saada teoksesi osaksi Finanssin merkkikatalogia. Luvassa on myös kivoja palkintoja!” vinkkaa julkkarimme Otto Nurmi.