Skip to main content
2016

All this purple in my heart – you can call it purple power!

FINANSSI

Kylvä, kastele ja hoida. Seuraa kuinka 25 vuodessa siemenestä versoaa vahva ja omilla jaloillaan seisova yli puolentoista tuhannen ihmisen yhteisö. Neljännes vuosisataan mahtuu paljon. Kun ottaa huomioon, että omakin fyysinen ikäni lähentelee (henkinen not so much) piakoin samoja lukemia ja pohtii ajan kulkua ja sitä kuinka jo yksittäisen ihmisen elämään mahtuu jos jonkin moista vaihetta, niin entäs sitten ainejärjestön vastaavan mittaiselle taipaleelle? 25 vuoteen mahtuu niin kasvukipuja, kuin nuoruuden intoa ja paloa, sekä halua varttua vanhempien sisarkiltojen perässä omaksi itsenäiseksi itsekseen. Hyvät suhteet elinkeinoelämään, oma valmennuskurssitoiminta ja oma uniikki tapahtumatarjonta ovat osa sitä tarinaa, joka on muovannut meistä sellaisia kuin nyt olemme.

Finanssin   toimiessa   pidetään finanssilaisuus mielentilana ja toimintatapana ensisijaisena asiana.

-Pitkän tähtäimen strategia

Mielentila, ehkä jopa elämäntapakin – sitä finanssilaisuus ja kylterinä oleminen minulle tarkoittaa. Nämä ovat myös asioita, jotka yhdistävät monilta osin koko tätä yli 1600 hengen yhteisöä.

Todistetusti järjestömuisti on hyvä, mutta lyhyt. Kovalevy tyhjenee liukuvasti vanhemmasta päästä, jotta uudelle syntyy tilaa. Toisaalta legendat ja tornarit jäävät jostain kumman syystä elämään ja pyörimään vanhemmilta opiskelijoilta nuoremmille. Kolikolla on kuitenkin myös kääntöpuoli; nimittäin lyhyestä järjestömuistista johtuu, että niin moni suurempi kuin pienempikin teko yhteisen hyvän eteen jää helposti unholaan. Tähän pyrin ainakin henkilökohtaisesti kiinnittämään tänä vuonna erityistä huomiota.

Yhdistyksemme ei unohda sen eteen tehtyä merkittävää työtä ja arvostaa kokemusta myös järjestön ulkopuolelta. Tätä kaikkea on violetti sydän.

–Pitkän tähtäimen strategia

Miten vuosi on sitten lähtenyt käyntiin? Aika monesti tuota on jo ehditty minultakin kysymään ja vastaus on varmaan tässä vaiheessa piirtynyt jo pysyvästi minun otsaan: kiireisestihän se. Paljon on jo ehtinyt tapahtumaan ja paljon tulee vielä tapahtumaan tänä keväänä. Alkuvuosi on ollut rikas niin yritysvierailuiden, kuin vaikkapa sitsienkin osalta. Kiltahuoneen remontointi aloitettiin lattiasta ja loppuvuoden aikana prosessissa siirrytään kohti kattoa. Kiltis on tuolla nykyisellä paikallaan (missä se on viimeiset 14 vuotta ollut) muodostunut kuitenkin toivottavasti mahdollisimman monelle paikaksi, joka tekee koulupäivistä pikkuisen helpompia. Oli se sitten kahvikupponen maanantaiaamun matikan luennon tauolla, yleinen maailman parantelu vanhemman tieteenharjoittajan kanssa tai vastuun pakoilu änärin parissa, on kiltis meidän tukikohta arjen taistelussa. Jo tämän vuoksi näkisin, että tukikohdan viihtyvyys ja viihdyttävyys on itsessään jo tärkeä juttu, mihin on säännöllisin väliajoin kiinnitettävä huomiota.

Entäs seuraavaksi? We have a juhlavuosi to make! Tulevana vuonna tullaan tekemään jos jonkinlaista uutta, isompaa ja ehkä jotain erilaistakin. Kaiken kruunaa tietysti vuosijuhlat! Kevään tapahtumista VVV vetää paikan päälle lähemmäs 600 kylteriä, mikä osoittaa todellakin sen että Kypä oli pelkästään laivasimulaattori tulevan verkostoitumis spektaakkelin rinnalla. Ehkä saatoit myös huomata seuraavia habeja edeltävän poikkitieteellisen afterworkin eventin, joka on muuten aivan loistava mahdollisuus verkostoitua yli tieteenalojen. Seuraavaksi toivon myös, että teemme kaikki yhdessä vuodesta 2016 hyvän tarinan, onhan Finanssi kuitenkin meidän kaikkien finanssilaisten yhteinen juttu! So stay tuned!

Seuraa violettien tarinoiden jatkumista täällä:

Facebook – https://www.facebook.com/pages/Finanssi-ry/357652411670
Instagram – http://instagram.com/finanssiry
Twitter – https://twitter.com/Finanssi
Nettisivut – www.finanssi.org
LinkedIn – http://www.linkedin.com/groups?gid=35458
Kuvagalleria – http://finanssi.kuvat.fi
Egonomi – Hae omasi kiltahuoneelta tai lue verkossa Issuu-palvelussa (nyt myös oma fb-ryhmä!)

Violetein terveisin,

Niklas Alho
Puheenjohtaja
Finanssi ry

Leave a Reply