Skip to main content
2016

Violetin kylterin monet mahdollisuudet

iituUuden vuoden alkaessa pääsin upottautumaan taas täysin erilaisiin tehtäviin ja uuteen ulottuvuuteen Finanssin toiminnassa tämän vuoden yrityssuhdevastaavana. Vuosi alkoikin tohinalla ja 25:teen juhlavuoteemme mahtuu runsaasti niin asia- kuin juhlatapahtumiakin. Minulle alkukevät huipentui vuosittaiseen Helsingin excursioon, kun jälleen kerran noin 50 fiksua ja filmaattista opiskelijaamme suuntasi kohti pääkaupunkiamme tutustumaan työelämän antiin.

Vuoden alussa on monen mielenpäällä kesätyönhaku ja varsinkin Oulussa ovat niin sanotut oman alan työpaikat hieman kiven takana. Tällöin pinnalle nousee muun maussa täydellisen CV:n hiominen, työnhaussa erottautuminen sekä haastattelussa loistaminen. Näihin asioihin sekä työelämäläheiseen ongelman ratkaisuun ei aina koulun penkiltä löydy vastausta ja siksi mielestäni oman kompetenssin kehittäminen myös opiskelun ulkopuolella on oleellista. Exculla nämä asiat olivatkin pinnalla, kuten muun muassa PwC:n toteuttaneessa HR casessa pääsimme pohtimaan yllä mainitsemiani työnhaun ja työelämän kiemuroita.

 

finanssiItselleni mielenpäälle jäikin muutama tärkeä huomio. Täydelliseen ansioluetteloon on varmasti monta reseptiä, joten miten tuoda tärkein esille ytimekkäästi? Korosta työkokemuksesi monipuolisuutta ja tuo käytännön esimerkeillä esille siitä opitut taidot hakemuksessasi. Koulumme saavuttama AACSB-akkreditaatio kertoo koulutuksemme laadusta ja on arvokas lisä CV:ssä, jota kannattaa korostaa. Kuitenkin myös koulun ulkopuolella opitut taidot kuten vapaa-ajan aktiivisuus ovat tärkeitä. Esimerkiksi ainejärjestötoiminta, vapaaehtoistyö tai vaikka pitkäjänteinen urheiluharrastus kertovat paljon osaamisestasi, ja ovat tärkeitä juuri työhaussa erottautumisen kannalta. Mielestäni koulutuksemme tarjoaa meille todella paljon mahdollisuuksia, mutta hyvin kilpailullisilla työmarkkinoilla oman osaamisemme kehittäminen koulun ulkopuolella korostuu.

Aito mielenkiinto alaa kohtaan sai minut aikanaan hakemaan kauppakorkeaan enkä ole katunut hetkeäkään. Aktiivinen opiskelijayhteisö, verkostot sekä opinnot ovat luoneet meille todella mahtavat puitteet opiskeluun Oulun kauppakorkeassa. Kohta kolmevuotisen opiskelutaipaleeni aikana olen ollut mukana lähes kaikessa ainejärjestömme toiminnassa ja voin suositella sitä lämpimästä!

Ennen kaikkea muista nauttia opiskelijaelämästä ja ottaa siitä kaikki irti. Kohta oven takana kolkuttava Vappu antaakin tähän taas mahtavan tilaisuuden. Kaiva siis Finanssin kokardilla varustettu yo-lakkisi esille ja juhli niin vappua kuin opintojasikin Finanssin violeteissa haalareissa!

Kevätterveisin,

Iitu

finanssi

Leave a Reply