Skip to main content
2023Yleinen

Hakisinko tuutoriksi? Tuutorit & kummit kertovat kokemuksiaan!

*IN ENGLISH BELOW*

Tuutori- ja kummihaku on käynnissä! Kysyimme aiempien vuosien tuutoreilta ja kummeilta heidän kokemuksistaan.
Tuutorihaastattelut ovat suomeksi ja kummihaastattelut englanniksi kv-opiskelijoiden tavoitettavuuden vuoksi.  Rohkaisemme kuitenkin hakemaan myös kummiksi!

Mikä oli parasta tuutoroinnissa?

Tuutor 2022: Päästä tutustumaan uusiin opiskelijoihin ja olla apuna kaikissa uusissa yliopistoelämään liittyvissä asioissa. Kaikki fuksiviikon mahtavat tapahtumat oli myös tietenkin mukavaa päästä kokemaan uudelleen!

Tuutor 2021: Uudet kokemukset uusien tuttavuuksien ja kaverien kanssa.

Tuutor 2020: Parasta on uudet tyypit ja niihin tutustuminen, sekä oman kertyneen tiedon jakaminen! Lisäksi se, kun opiskelijat ymmärtää ja oppii yliopistoelämään, ja jakaa tietoaan myös toisilleen.

Millainen on hyvä tuutori?

Tuutor 2022: Hyvä tuutori on motivoitunut tehtäväänsä ja innoissaan tulevien opiskelijoiden fuksisyksystä. Muistaa omat vastuut ja tehtävät, mutta on silti avoin ja helposti lähestyttävä sekä positiivinen kaikkien kaveri. On myös uuden opiskelijan kanssa tasavertainen eikä nosta mitenkään itseään yläpuolelle.

Tuutor 2021: Helposti lähestyttävä, reipas ja heittäytyvä tyyppi, joka haluaa oikeasti auttaa uusia fukseja opintojen aloittamiseen liittyvissä asioissa.

Tuutor 2020: Hyvä tuutori on oma itsensä, ystävällinen, auttavainen ja avoin. Hän huomioi jokaisen omana ihtenään ja myös tsemppaa!

Mitä opit?

Tuutor 2022: Opin uutta itsestäni ryhmässä toimijana ja sen vetäjänä, sekä tärkeitä taitoja aikatauluttamiseen ja vastuunottamiseen. Lisäksi heittäytymiskykyni ja uskallukseni olla esillä parani aika paljonkin!

Tuutor 2021: Ryhmänjohtamistaitoja ja ajanhallintaa.

Tuutor 2020: Opin johtamaan ryhmää ja olemaan myös itselleni armollinen, sillä aina ei tiedä tai osaa, ja silloin voi kysyä apua. Välillä mokaa, mutta nämä kuuluu elämään! Opin myös tietty luomaan ryhmähenkeä fuksien kesken!

Kuinka paljon tuutorointi vie aikaa?

Tuutor 2022: Tuutorointi ei vienyt juurikaan aikaa itse orientaatioviikkojen ulkopuolella. Kesällä aikataulun suunnittelu sekä puhelut veivät yhteensä vain muutaman tunnin, ja koulutukset saman verran. Orientaatio/fuksiviikot tapahtumineen ovat kuitenkin intensiivinen kokonaisuus, joka vaatii läsnäoloa sen verran että esim. kokopäivätyöt ei kovin helposti tuutorilta onnistu samaan aikaan.

Tuutor 2021: Joitakin yksittäisiä tunteja ennen fuksiviikkoja ja fuksiviikkojen jälkeen, sekä fuksiviikkojen tapahtumat.

Tuutor 2020: Kun haluaa tehdä asiat kunnolla, niin etenkin alkusyksy vie aikaa, mutta omiinkin opintoihin kyllä kerkeää. Aikataulutustaidot ovat tärkeitä!

Tiivistä tuutorointi yhteen lauseeseen:

Tuutor 2022: Haalarit jalassa koko rahan edestä!

Tuutor 2021: Tuutoroinnissa pääsee nauttimaan fuksiviikoista uudesta näkökulmasta!

Tuutor 2020: Tuutorointi – yliopistoelämän isosisaruksena toimimista ja mahdollisuus kokea fuksiviikot uudelleen toisesta näkökulmasta <3

 

 

Are you considering to be a kummi? We gathered experiences from previous kummis for you to get the most common questions answered!

What was the best part about being a kummi?

Kummi 2022: The best part about being a kummi was getting friends from other countries and getting to participate freshman weeks.

Kummi 2021: Definitely getting to know the people! Exchange students are usually here for the first time, so they are excited and interested about almost everything. Now that Finanssi has done some structural changes, kummis are now more involved with the introduction weeks and therefore you have the opportunity to live those experiences again and also get to know our new Finnish students as well. Also, side bonus is that I have now many accommodation places all over Europe.

Kummi 2020: The best part about being a kummi was making new friends and getting to attend different events.

Who is a good kummi?

Kummi 2022: A good kummi is a responsible, joyful and caring!

Kummi 2021: A good kummi is a person who is open-minded and takes care of his/her responsibilities. Although being a kummi is a lot of fun (lot of parties) there’s still duties to do, for example taking the keys and searching information. Also, it is helpful if you enjoy getting to know new people and chatting.

Kummi 2020: A good kummi is someone who is social and wants to help the exchange students to have the time of their lives.

What did you learn?

Kummi 2022: I learnt to be more social by meeting new people and about how things work in other countries.

Kummi 2021: Well, I wasn’t that involved with international students before. After being a kummi, I realized the value of being an exchange student. Eventually this led me to own exchange period which became the best half a year in my life.

Kummi 2020: I learned time management skills and got more comfortable with using English.

How much time does it take?

Kummi 2022: Around 5-10 hours, but with free-time events it eventually takes a lot more time.

Kummi 2021: The mandatory parts don’t take that much time and the time you use is totally up to you.

Kummi 2020: It does not take too much time, a few hours of taking the keys to exchange students and attending events!

Sum up your experience to one sentence?

Kummi 2022: Being a kummi had been great and added value to my experience with different kinds of people.

Kummi 2021: Amazing year getting to know students from all over to world and have them as a life-long friends.

Kummi 2020: Time well spent!

 

Innostuitko? Hae tästä: Ryhdy uusien opiskelijoiden tuutoriksi tai kummiksi lukuvuodelle 2023-2024 | Oulun yliopisto

Convinced yet? Apply here: Become a student tutor or kummi student for the academic year 2023-2024 | University of Oulu