Skip to main content

Julkaisuvastaava Julius Erkkonen

Moi! Olen Julius Erkkonen 25-vuotias kolmannen vuoden jousimies. Kyllä – luit oikein, toimin Finanssin hallituksessa julkaisuvastaavana. Vapaa-ajallani harrastan salilla käyntiä, valokuvausta, yleistä nörtteilyä ja Taru Sormusten Herrasta -maratoneja. Kokeilen myös mielelläni uusia asioita aina laskuvarjohyppäyksestä, Bob Rossin rinnalla maalaamiseen. Tekstin lopussa löydätte virheettömän kopion mestarin tuotoksesta, sekä kuvaa klikkaamalla pääsette alkuperäiseen ohjevideoon. Tulevalta vuodelta toivon uusia haastavia ja antoisia kokemuksia. Vuoden aikana tulen varmasti tutustumaan moniin uusiin ihmisiin ja syventämään osaamistani eri ohjelmistojen puolella. Odotan myös innolla maisterivaiheen alkua. Kandin kirjoittamisesta tulen varmasti myös nauttimaan täysin rinnoin. Tätä kirjoittaessa kauhunsekaisuus ei ole kuitenkaan vielä alkanut.

Olen kotoisin Rovaniemeltä lumen ja jään keskeltä. En valitettavasti omistanut omaa poroa, mutta asuin silti puolentoista kilometrin päässä Joulupukin Pajakylästä. Tein myös rovaniemeläisen nuoren osuuteni turisteja tonttuna viihdyttäessä. Matkustaminen on aina ollut minulle tärkeää ja kuluvan vuoden aikana on tarkoitus tehdä muutama virkistysmatka ainakin Englantiin ja muualle Eurooppaan. Nuorempana harrastin todella pitkään ja tavoitteellisesti trikkausta (eng. Tricking). Nopeasti selitettäköön sen olevan yhdistelmä eri akrobatialajeja, taistelulajeja sekä breakdancea. Ja ei — se ei ole parkouria. Välillä verestän muistiani nurmikolla, tatamilla tai missä sillä hetkellä satun olemaan. Pienenä poikana haaveilin ninjataitojen osaamisesta ja hymyssä suin voin niitä silloin tällöin miettiä tai tehdä. Niiden pohjalta olen päässytkin muutamaan työpaikkaan. Tätä harrastusta voisikin koittaa virkistää tulevana vuonna.

Viihdyn yliopistolla kiltahuoneella tai Telluksessa. Kuluvana vuotena aikaa tulee vietettyä varmasti aiempaa enemmän ympäri yliopistoa ja sieltä minut voi bongata. Finanssilaisena olen päässyt nauttimaan useista tapahtumistamme ja saanut useita ikimuistoisia kokemuksia opiskeluvuosien varrelta. Matkan varrella olen tutustunut moniin eri ihmisiin, joista osasta on tullut tärkeitä ystäviä. Koska olen saanut Finanssista niin paljon itse, niin haluan antaa jotakin sille takaisin.

 

Julius Erkkonen
Julkaisuvastaava 2019

 

Bob Ross – Mountain Summit (Season 13 Episode 10)

Viestintävastaava Elisa Lahtinen

Tervehdys finanssilaiset! Täällä kirjoittelee Elisa Lahtinen, vuoden 2019 viestintävastaava. Tänne blogiin on tullut kirjoitettua jo aikaisemminkin toimiessani viime vuoden ajan viestintätoimikunnassa, mutta en selvästikään ole saanut vielä tarpeekseni. Voin sanoa, että olen erittäin innoissani tulevista kahdestatoista kuukaudesta, jotka saan viettää sähköposteja välitellen, some- ja blogijulkaisuja suunnitellen sekä touhuten totta kai toimikuntani ja hallituksen kanssa!

Vuosi tulee olemaan kiireinen yhdistäessäni hallitusvuoden, työt sekä opiskelun. Mutta kuten on tapana sanoa, rankat työt vaativat rankat huvit! Tosin kokemuksella voin kertoa, että aina ne aivan rankimmat huvitkaan eivät ole paras vaihtoehto, kun muistelen esimerkiksi vappuviikkoa… En ole eläessäni pitänyt yhtä railakasta ja hauskaa viikkoa, mutta vihdoin vappusaunasta kotiuduttua lepo ja rauhoittuminen olivat enemmän kuin tarpeen. On todellakin hyvä neuvo ihan meille kaikille opiskelijoille muistaa ottaa aikaa täysin vain itselleen ja antaa sekä kehon että mielen levätä.

Miten minä rentoudun? Reilu vuosi sitten innostuin kokeilemaan täysin uutta lajia: joogaa. Tämän lisäksi kulutan tuhottoman paljon aikaa YouTube-videoita katsellessa, kasvisruokareseptejä selaillessani, kahvia juodessa sekä tietenkin ystävieni kanssa hengaillessa! Tapahtumissa tulee myös pyörittyä harva se päivä, ja minut voikin bongata muun muassa Kaarlen musiikkihuoneesta – kyllä, olen se, joka aina haluaa laulaa Adelea. Ja jos nyt jatketaan keskustelua kaarlekäyttäytymisestäni, tilaan siellä lähes poikkeuksetta Vodka Russianin.

Aina kun minua pyydetään kertomaan itsestäni, kuvailen itseäni luovaksi persoonaksi. Muun muassa valokuvaaminen ja musiikki ovat erittäin lähellä sydäntäni, vaikka ne ovat jääneetkin hieman taka-alalle viime aikoina. Välillä erehdyn kuitenkin verryttelemään sormiani pianon äärellä. Pidän myös siitä, että asioille keksitään uudenlaisia ratkaisuja tavanomaisten tottumusten sijaan. Rakkaat ystäväni ovat myös luonnehtineet minua moniosaajaksi sekä hippiäiseksi, joista kylläkään jälkimmäistä en varsinaisesti allekirjoita. Moniosaaja tulee siitä, että osaan vähän kaikkea lähtien hiustenlaitosta keittiökalusteiden asentamiseen.

On kuitenkin olemassa ainakin yksi asia, jossa olen totaalisen surkea – beer pong. Eli jos haluat tosissaan voittaa, minut saa jättää suosiolla pois tiimistä.

Nähdään lipastolla!

 

Elisa Lahtinen
Viestintävastaava 2019