Skip to main content

Tapahtumavastaava Tia Rahkila

Hei sinä! Mahtavaa, että oot päättänyt klikata itsesi lukemaan Finanssin blogia! Olen Tia Rahkila, Keski-Pohjanmaalta kotoisin oleva toisen vuoden opiskelija. Tän lisäksi oon ihminen, joka ei yleensä harrasta uudenvuodenlupauksia. Kuitenkin päätin, että tää vuosi on se ”poikkeus sääntöön”, joten lupasin viettää enemmän aikaa kavereiden kanssa ja panostaa ihmissuhteisiin, koska oon tosi hyvä täyttämään mun kalenterin tosi tiukille sekä juokseen pää kolmantena jalkana koulun käytävillä ja vaan moikata ohimennen vastaantulevia tuttuja.

Tiiän, että vuosi 2019 tulee olemaan tosi kiireinen, joten päätin myös pitää taukoa työnteosta ja keskittyä opiskeluun pistämällä uudella draivilla. Onneks tykkään suunnitella paljon erilaisia tapahtumia ja yleisestikki luoda jotain (oli se sitten taiteellista tai jotain tekemistä), koska saan motivaatiota koulutehtävien tekemiseen kun saan välillä kehitellä kaikennäkösiä tapahtumia ja ideoida välillä mahdottomiakin! Se motivoi mua tosi pitkälle. Myös urheileminen on mulle tärkeä osa elämää ja tuo jaksamista arkeen. Hyvätemponen musiikki korvilla ulkona juokseminen on yks parhaita asioita mitä tiiän! Sillon voin jäsennellä ajatuksia, saada uusia ideoita tai vaan fiilistellä musiikin tahtiin.

Vaikka liikunta, missä tahansa muodossa, on ollu mulle iso osa arkea jo pienestä pitäen, vaan tanssiminen saa mut latautumaan uudelleen tavalla, joka on melkeenpä terapeuttista. Valitettavasti en pääse treenaamaan salissa sata lasissa niin usein ku haluaisin, joten oon löytäny korvaavan muodon: baaritanssin. Tästä syystä mut voi bongata jatkamassa esimerkiksi sitsi-iltaa tanssilattian puolelta!

Aiemmin mainitun lisäksi, ja tän tekstinpätkän tärkeimpänä osana, oon Finanssin tuore tapahtumavastaava vuodelle 2019. Tuore kasvo en kuitenkaan enää finanssilaisten keskuudessa mitä luultavimmin ole, sillä tapahtumia on tullu koluttua vähän milloin missäkin kaupungissa. Erityisesti sitsatessa, oon kiertäny kaikki Suomen kylterikaupungit läpi, mikä kertoo siitä, että ensimmäisen opiskeluvuoteni nimitys duracell-fuksi, ei oo ihan tuulesta temmattu. Tämä ”lempinimi”, jos sitä siksi voi kutsua, kuvaa melko hyvin mun luonnetta. Oon kuullu kavereideni suusta ihmettelyjä siitä, miten jaksan olla optimistinen ja energinen, yhtä paljon kuin kyselyjä siitä, ettenkö koskaan oo paikallaan? Joskus oon kyl miettiny sitä, että miten mun vanhemmat on saanu mut istuun hetkeksi edes ruokapöytään tai pysyny mun perässä puistossa. Siks ne päättikin laittaa mut valjaisiin kiinni taaperona, etten juokse kauas tai mee hukkaan 😀 Kaikesta huolimatta, mun energisyys on mulle suuri voimavara, jota toivottavasti pystyn ja saan jakaa niin hallitustovereille, toimikunnalle kuin sullekin!

 

Tia Rahkila
Tapahtumavastaava 2019

 

Projektivastaava Aliisa Ylikoski


Heippa! Mää oon Aliisa ja oon 21-vuatias tyttöne Turust! Tulen tänä vuonna olemaan teidän projektivastaavanne ja tulen järjestämään Nordic Spirit Forumin, Öllövellin sekä Finanssin 28. vuosijuhlat. Lähdin tähän hommaan, koska koen olevani jämäkkä naisen alku, jolta löytyy kunnianhimoa projekteja ja hallitustyötä kohtaan. Niin kuin aiemmin sanoin, asuin koko ikäni Turussa kunnes viime syksynä muutin Ouluun opintojeni perässä. Vaikka rakkauteni ihanaa kotikaupunkiani ei tule varmasti ikinä loppumaan, ovat Pohjois-Suomi ja sen ihmiset vienyt myös sydämeni.

Olen harrastanut läpi elämäni lähtien jalkapallosta kuvataidekouluun ja aina tanssiin asti. Tykkään kokeilla uusia juttuja kuten harrastuksia. Tämän hetkinen intohimoni on kuntosalitreeni, aerobinen treeni ja jooga-pilates liikunta. Terveelliset elintavat antavat virtaa arkeeni ja motivoi toimimaan täysillä, varsinkin kun elämäni on tällä hetkellä todella hektistä. Parhaillaan Öllövelli ja NSF painavat päälle, joten minun täytyy välillä muistaa myös rentoutua. Saunomme poikaystäväni kanssa melkeinpä joka viikko, ja silloin kuin ehdimme käymme ulkoilemassa ja teemme tunturiretkiä. Nautin luonnossa olemisesta ja pidänkin itseäni luonnonläheisenä ihmisenä.

Rakastan hyvin pukeutumista, muotia ja sisustamista. Tykkään pukeutua hyvin normaalina arkipäivänäkin, sillä pukeutuminen on tavallaan itsensä ilmaisua. Olen myös erityisen tarkka mitä asuntooni laitan esimerkiksi koristeeksi, sillä mielestäni kodin pitää myös kuvastaa persoonaasi. Jos en olisi alkanut opiskelemaan kauppatieteitä olisin todennäköisimmin hakeutunut työhön, jossa saa olla tekemisissä tyylin ja sisustuksen parissa.

Parasta Finanssin toiminnassa on yhteisöllisyys ja mahtava henki! Opiskelijoita ollaan elämässä vain hetken aikaa, joten mielestäni siitä pitää ottaa kaikki mahdollinen irti ja niin olen itsekin tehnyt. Tältä vuodelta odotan eniten omien tavoitteiden saavuttamista ja uusien muistojen luomista. En malta odottaa ihmisiä, joihin tulen tutustumaan. Olen avoin ja helposti lähestyttävä ihminen ja minua voi aina nykäistä hihasta jos siltä tuntuu. Helpoiten minut löytää hengailemasta Sofian ja Elisan kanssa Telluksesta tai löhöämästä kiltiksen sohvalla.

Talvisin terkuin,

 

Aliisa Ylikoski
Projektivastaava 2019