Skip to main content

Kv- ja maisterivastaava

 


Hei finanssilaiset! Nimeni on Sofia Gokkoeva ja toimin tämän 2019 vuoden Finanssi ry:n kv- ja maisterivastaavana. Innostus lähteä mukaan ainejärjestömme toimintaan tuli jo heti fuksisyksynä ja 2018 vuoden toiminkin yrityssuhdetoimikunnassa. Into vain kasvoi ja päätin hakea hallitukseen. Tämän lisäksi 2019 vuoden kevään toimin myös kummina, sillä haluan päästä tutustumaan myös vaihto-opiskelijoihimme. Näin haluan on tuoda korteni kekoon ainejärjestöllemme, oppia uutta ja lisätä kokemusta yhdistystoiminnasta.

Elämässäni saan inspiraatiota perheestäni ja erityisesti vanhemmistani, jotka ovat jatkuvasti haastaneet itseään. Maahanmuuttajataustaiset vanhempani ovat omalla esimerkillään näyttäneet minulle, että pitää tarttua uuteen ja tuntemattomaan, vaikka se tuntuisi pelottavalta. Perheessämme on myös aina ollut kansainvälistä meininkiä, sillä meillä on koko suku itärajan takana sekä paljon tuttavia ja ystäviä ympäri maailmaa. Olenkin lapsuudesta asti päässyt näkemään ja kokemaan erilaisia kulttuureita, josta olenkin kiitollinen vanhemmilleni.

Vapaa-ajallani tykkään urheilla ja nähdä ystäviä. Pitkäaikaisin harrastukseni on ollut nyrkkeily, jonka parissa olen viettänyt jo kuusi vuotta. Vaikka kilpailusta en olekaan innostunut, pääsee treeneissä jatkuvasti kehittämään tekniikkaa sekä lataamaan energiaa. En voisi enää kuvitella arkeani ilman nyrkkeilyä, sillä lajista on tullut minulle todella rakas. Välillä kuitenkin tulee pakollisia iltamenoja kuten työvuoroja, joten olen myös ostanut kuntosalijäsenyyden, jotta urheileminen ei jäisi edes iltakiireiden vuoksi pois. Vapaa-ajalla tykkään myös hengailla yliopistolla, ja minut helposti löytää Telluksen kahvilasta tai sen opiskelutiloista. En ole koskaan ollut kykeneväinen tekemään koulujuttuja kotona, joten yliopistolla pyrin käyttämään aikani tehokkaasti. Huom. pyrin.

On todella kiva saada järjestää tämän pestin myötä erilaisia tapahtumia, kuten Kauppatieteilijöiden urapolut ja ulkomaan excursio, vaikka minua se hiukan pelottaakin. Onnekseni en ole yksin, sillä olen saanut avukseni tähän ihka oman toimikunnan, jonka kanssa pääsemme touhuamaan näiden asioiden pariin. Luonteeltani olen leppoinen ja hymyileväinen, ja lempitapani naurattaa ystäviäni on suomen kielen puhuminen venäjän aksentilla. Eli jos haluat vakuuttua minun hienosta taidostani, niin jala pjelkaa tjulla juttelemjaan!

Njahdaan juliopistolla! 🙂

Terkuin,

 

Sofia Gokkoeva
Kv- ja maisterivastaava 2019

Koulutuspoliittinen vastaava

 


Hei finanssilaiset! Olen Siiri Harju ja toimin koulutuspoliittisen vastaavan hommissa hallituskaudella 2019. Kopona olemisessa minua kiinnostaa jäsenistön hyvinvoinnista sekä eduista huolehtiminen ja tästä syystä odotan jo mielenkiinnolla muun muassa OBS-kyselyn luomista ja raportointia.

Olen syntynyt ja kasvanut Oulussa, ja tällä hetkellä asun niin kutsutussa koirakommuunissa yhdessä kämppikseni ja kahden koiran kanssa. Elämä koirakommuunissa on välillä hiukan kaoottista ja olo on kuin lastentarhassa, sillä tilanne on koirillemme vielä uusi. On kuitenkin ihanaa, että esimerkiksi illalla koirat osaavat jo rauhoittua ja pystymme kaikki neljä yhdessä makoilemaan sovussa sohvalla.

Seuraavaksi kerron teille muutaman mielenkiintoisen faktan itsestäni: rakastan tulista ruokaa ja tästä syystä esimerkiksi äitini laittaa jopa makaroonilaatikkoon chilikastiketta, ihan vain minua varten. Toisena tietoiskuna, osasin pienenä Disneyn Mulanin kokonaan ulkoa. En siis pelkästään vuorosanoja vaan myös hahmojen liikkeet. Tässä vaiheessa vanhempani miettivät, katsonko liikaa televisiota. Kolmantena, juon kahvia. Aivan liikaa. Tästä syystä minut löytää todennäköisesti kiltahuoneen kahvinkeittimen vierestä joko keittämässä sitä, juomassa sitä tai kärsimättömästi odottamassa sen valmistumista.

Sanoisin, että ehdottomasti parasta Finanssin toiminnassa on yhteisöllisyys eli se, että asioita tehdään yhdessä yhteisten päämäärien saavuttamiseksi. Toiminnassa pääsee tutustumaan aivan huippuihin ihmisiin samalla kun pääsee tekemään itselle mieluisia sekä itseään haastavia tehtäviä. Siksi tältä vuodelta odotankin eniten uusia tuttavuuksia ja ikimuistoisia hetkiä niin finanssilaisten kuin meidän huipun hallitusporukan kanssa.

Opiskelut ja hallitushommat tulevat viemään ison osan ajastani, mutta pyrin järjestämään aikaa ystävilleni, perheelleni ja erityisesti koiralleni Wapulle. Vaikka olenkin varsin menevä persoona ja olen kolunnut niin sitsejä, approja, habeja kuin muita kissan ristiäisiä läpi, viihdyn hyvin myös kotona. Pidän lukemisesta, mutta en ehdi tehdä sitä niin paljoa kuin haluaisin. Kesällä kuitenkin raahasin kirjastosta vinot pinot kirjoja ja luin niin paljon kuin kerkesin kesätöiltäni. Samaa suunnittelen ensi kesälle.

Ainiin, ja katson ennemmin sarjoja kuin elokuvia. Sarjamaratonit ovat parhaita.

Odotan innolla tulevaa vuotta kanssanne!

 

Siiri Harju
Kopo 2019