Skip to main content

NESU-vastaava


Halojata halloo finanssilaiset! Mie tosiaan oon Sami Rojo, pian 23-vuotta täyttävä nuori mies Kajjaanin korvesta, ja toimin tämän vuoden NESU-vastaavana. Eihän tässä mennyt kuin 860 päivää ja 20 lisäkiloa kunnes vihdoin uskalsin (tai pääsin) tähän pestiin… Tulevasta vuodesta tulee varmasti erittäin rankka ja stressintäyteinen, mutta varmasti myös paras vuosi mitä olen finanssilaisena kokenut. Vaikkakin kandi kolkuttaa jo oven takana ja mieli halajaa valmistua, en miettinyt hetkeäkään, ettenkö haluaisi edelleen olla mukana Finanssin toiminnassa. Tämä vaan on niin mukavaa! Tässä vaiheessa on pakko sen verran pyytää anteeksi, että en osaa kirjoittaa blogitekstejä. En sitten yhtään.

Osa teistä onkin jo saattanut bongata minut kiltahuoneella… Tuntuukin, että olen viettänyt siellä viimeisen parin vuoden aikana enemmän aikaa kuin kotonani, mutta mitä sitten teen vapaa-ajallani? Jos sellaista nyt joskus sattuu olemaan, niin yleensä käytän sen joko urheillen tai univelkoja pois maksellen. Niinä harvoina hetkinä, kun satun telkkarin eteen, kiroan yleensä Kaisa Mäkäräisen pummeja tai katson kerralla läpi kokonaisia kausia tv-sarjoja. Muun muassa Game of Thronesin katsominen vei minulta joulun alla vaivaiset viisi päivää. Monesti rentoutumisestakin tulee itselleni eräänlaista suorittamista…

Kuvailisin itseäni aika pitkälti ujoksi introvertiksi, vaikka sitä ei ensinäkemältä uskoisikaan. Voisikin sanoa, että peitän tämä piirteen itsessäni todella hyvin, mutta ihmisten ympäröimänä olon jälkeen tarvitsen yllättävän paljon aikaa itsekseni ladatakseni akut taas seuraavaan päivään. Tästä huolimatta olen mielestäni helposti lähestyttävä, enkä missään nimessä välttele muita ihmisiä. Reippaasti vaan siis juttelemaan! Olen myös melkoisen tapaturma-altis, ja jos parempi puoliskoni saisi valita, ei hän päästäisi minua enää neljän seinän ulkopuolelle.

Viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana olen ollut mukana miltein jokaisessa tapahtumassa, ja sama tahti näyttää nyt jatkuvan myös ensi vuonna. Tulevassa vuodessa eniten jännittääkin, kuinka hemmetissä tulen kestämään kolmannen opiskelijavapun sekä neljännen fuksiviikon. Jos jotain olen opiskeluaikanani oppinut, on se, ettei itseään kannata ottaa liian vakavasti! Eiköhän tästäkin vuodesta selvitä huumorilla hymyssä suin. Lipastolta löydät minut todennäköisesti kiltiksen nurkista pölyttymästä!

Sami Rojo
NESU-vastaava 2019

Sosiaalipoliittinen vastaava

 

Moi Finanssilaiset! Olen Charlotta Littow, tämän vuoden sosiaalipoliittinen vastaava, eli SOPO. Tehtäväni siis pitävät sisällään mm. lajikokeilujen, kulttuuritapahtumien ja fuksiviikon tapahtumien järjestämistä. Taipaleeni finanssilaisena alkoi viime vuoden syksyllä aurinkoisena lauantai-iltana Raatin nuorisotalolta. Mukaan on mahtunut paljon hienoja kokemuksia, uusia tuttavuuksia ja ystäviä, sekä tietysti liptonien voimalla jaksettuja kitun opiskeluiltoja.

Tuleva vuosi tulee varmasti olemaan aikataulullisesti haastava, mutta odotan innolla kaikkea mitä se tulee pitämään sisällään. Blogitekstejä en olekaan kirjoitellut sitten vuoden 2006 jälkeen, jolloin jaksoin muutaman päivän aktiivisesti päivitellä hopeanuoli-faniblogiani, kertoen lähinnä perustietoa hopeanuolesta ja hänen tovereistaan, sekä toki esitellen laajaa oheistuote- ja mangakokoelmaani. Fanittaminen loppui melko nopeasti kiinnostukseni siirtyessä koripallon harrastamiseen, mutta edelleen tunnistan itsestäni sen piirteen, että innostun uusista asioista ja ideoista todella helposti ja lähden mielelläni kokeilemaan kaikenlaista.

Innovatiivisena ja spontaanina tyyppinä en viihdy kovin kauaa rutiinitehtävien äärellä, vaan käytän aikani mieluiten keräten erilaisia kokemuksia ja testaten uusien ideoiden toimimista käytännössä. Tulevaisuudessa opintojeni jälkeen ja kokemuksen kartuttua haluaisin toimia yrittäjänä, koska se tuntuu itselleni luonnolliselta vaihtoehdolta. Tykkään haastaa ja toteuttaa itseäni, joten haluan ehdottomasti päästä joskus toteuttamaan tämän unelman.

Vapaa-ajallani tykkään lukea, urheilla ja tietysti hengailla kavereiden kanssa. Reppureissaan myös mielelläni aikataulun ja budjetin sen salliessa. Viimeisin reissuni oli kesällä, kun kävin interreilaamassa Euroopassa Matkustaessa ja yleisesti elämässä nautin suuresti uusien ihmisten tapaamisesta ja keskustelemisesta, sekä vuorovaikutuksen tuomista uusista näkökulmista asioihin. Toivottavasti siis törmäillään kiltiksellä ja tapahtumissa!

Tsemppiä kaikille alkavaan vuoteen!

Terkuin,

Charlotta Littow
Sosiaalipoliittinen vastaava 2019