Skip to main content
2015

Kyllin hyvää: Brändiä sulle ja mulle

Suomen Ekonomit

Suomen Ekonomien uutta ilmettä

Tämä blogikirjoitus on hyvä aloittaa tekemällä määritys tulevan tekstin keskeisimmälle aiheelle. Hyödyntäkäämme netin lähteistä kauneinta ja suurinta: Wikipediaa.

”Brändin arvo muodostuu nimen tai logon tunnettuudesta, asiakkaiden merkkiuskollisuudesta, brändin mukanaan tuomasta laadun tunteesta ja brändiin liitetyistä mielikuvista. Brändi on tuotteen tai palvelun sisällön tai identiteetin eräänlainen yhteenveto, joka voi luoda tuotteelle lisäarvoa ja vahvistaa käyttäjänsä identiteettiä.” (Wikipedia 2015)
Miten tämä sitten liittyy mitenkään mihinkään? Kuten varmasti suurin osa jo tietää (toivottavasti), meidän rakkaamme Suomen Ekonomiliitto SEFE on tällä hetkellä käymässä läpi brändimuutosta. Vanhasta SEFE termistä on luovuttu ja nimestä poistui sana ”liitto”. Brändimuutoksen myötä uusi virallinen nimi tämän vuoden alusta alkaen on ollut Suomen Ekonomit – Finlands Ekonomer.

Kylteripäivät 2015, KUVA: Timo SoaseppKylteripäivät 2015

Miten tähän on sitten päädytty? Vajaa vuosi sitten Suomen Ekonomien liittokokouksessa tehtiin päätös uudistaa Suomen Ekonomien brändiä tulevan juhlavuoden kunniaksi. Esimerkiksi uudesta nimestä sanan ”liitto” pudottamiseen vaikutti suuresti Suomen Ekonomien jäsenkunnan kirjavuus. Jäsenkuntaan kuuluu niin työantajapuolen edustajia kuin toimihenkilöpuolelta ekonomeja, ja ”liitto” sana vahvasti viittasi mielikuvallaan yksipuoliseen toimihenkilöpuolen järjestöön. Moni varmasti myös ihmettelee SEFE termistä luopumista, mutta tähänkin taustatekijänä on sen tuntemattomuus työelämän suuntaan.

Kyltereiden keskuudessa SEFE:n tietää varmasti jokainen, mutta ekonomien ja työelämän keskuudessa termi on valitettavasti jäänyt monelle tuntemattomaksi. Tärkeimpänä tekijänä taustalla kuitenkin on saada nostettua ekonomien profiilia sekä arvoa.
Miten tämä sitten vaikuttaa kyltereihin? KPV (Kylteripuheenjohtajien verkosto) aloitti jo viime kesänä Tampereella pidetyissä Boomin kesäfesteissä pohtimaan kylteribrändiä muun muassa seuraavin miettein: mitä kylteriys on, millainen on kylteri ja miten kylterin tunnettavuutta saataisiin nostettua esimerkiksi teekkarin tasolle. Tämän vuoden alussa pidetyssä Suomen Ekonomien juhlavuoden avauksessa ideoimme yhdessä ainejärjestöjen viestintävastaavien, puheenjohtajien ja kyllien kesken konkreettisia keinoja kylteribrändin luomiseen. Tästä KPV saikin hyviä ideoita toteuttaviksi tulevalle vuodelle. Rakkaan Finanssimme ja KPV:n puheenjohtajan Miian johdolla ensimmäisen konkreettisena toimena tänä vuonna lähdetään toteuttamaan kylterivideota, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi abimarkkinoinnissa ja kylterihengen luomisessa. Filmille on muun muassa kuvattu materiaalia Kylteripäiviltä ja pikkulaskiaisesta, kevään mittaan kuvaaja tulee myös pyörimään VVV-risteilyllä sekä Wykypäivillä. Kannattaa siis olla hereillä näissä tapahtumissa, niin saattaa päästä jopa haastateltavaksi videolle!

Boomin kesäfestit 2014Vaikka keisarin vaatteet vaihtuu, niin ei syytä huoleen. Palvelutarjonta pysyy samana kuin ennenkin ja Suomen Ekonomit näkyy ja kuuluu vanhaan malliin joka suunnalla, muun muassa allekirjoittaneen kautta täällä pohjoisen leveyksillä. Hyödyntäkää jäsenpalveluita vastaisuudessakin, esimerkiksi kesätyöhakurumban ollessa nyt ajankohtainen kannattaa rohkeasti hyödyntää vaikkapa Suomen Ekonomien urapalveluita CV:n virittelyyn.

Vielä loppuun kiitokset kaikille Kylteripäivillä olleille, oli ilo nähdä suuri porukka finanssilaisia isolla kirkolla ja yleisesti osallistujien palautteiden perusteella tapahtuma oli erittäin onnistunut! Ensi vuodeksi asetankin teille ja itselleni haasteeksi saada finanssilaiset Kylteripäivien suurimmaksi osallistujaporukaksi, tämän vuoden toisesta sijasta on hyvä ponnistaa siihen! ?
Kaikella rakkaudella

Kyllisetänne

Kalle Mäkäräinen

kalle.makarainen(at)ekonomit.fi
+ 358 44 3230791

Leave a Reply