Skip to main content
2023Yleinen

NESU on ihmisen parasta aikaa

Moi finanssilainen! 

Mitä sulla tulee mieleen sanasta ”NESU”? Ootko joskus miettinyt, miten meidän sitseillä on osallistujia Tampereelta, Vaasasta tai vaikka Jyväskylästä? 

Aika monelle NESU tarkoittaa ainoastaan Finanssin NESU-toimikuntaa, joka järjestää esimerkiksi sitsit. Jos tämä pitää sinun kohdallasi paikkansa, nyt on hyvä aika oppia uutta. 

NESU (Nordiska ekonomie studerandes unionen) on ennen kaikkea yhteisö. Siihen ei tarvitse liittyä, sillä finanssilaisena ja kylterinä kuulut siihen automaattisesti (halusit tai et heh). Jokaisella kylterikaupungilla on oma NESU-järjestö tai -toimikunta, ja meillä Oululaisilla se on NESU-Finanssi. Me ollaan toimikunnan kanssa se linkki finanssilaisten ja NESU-yhteisön välillä. 

Seuraava kysymys: Tiedätkö mitä NESUun kuuluminen sinulle mahdollistaa? 

NESU:n olemassaolo sekä eri kaupunkien NESU-järjestöjen yhteistyö mahdollistaa esimerkiksi sen, että voit koska tahansa lähteä minkä tahansa muun kylterikaupungin NESU-sitseille. Samoin kaverisi, vaikkapa Tampereelta Boomi ry:stä, voi tulla meidän NESU-sitseille. Tätä kutsutaan ulkkarisitsaamiseksi, ja voin kyllä lämpimästi suositella kokeilemaan. On hauskaa käydä muuallakin kuin Oulussa opiskelijatapahtumissa ja tutustua muiden kaupunkien kyltereihin! 

Sitsien lisäksi NESUn tapahtumatarjontaan kuuluu vuosittain myös NESU-Dagenit, NESUn Kesämöksä, Wappurundi sekä syksyisin ja keväisin järjestettävät Nesu Conferencet eli semmat. Näihin tapahtumakonsepteihin voit tutustua lisää finanssin nettisivujen ”NESU-Finanssi” -osiossa. Kaikista ulkkarisitseistä, sekä näistä muista NESU-tapahtumista, tiedotetaan ”NESU-Finanssin Aktiivit” -Facebook ryhmässä. 

Mun omalla kohdalla, koronafuksina, NESU oli täysin tuntematon käsite vielä toisen opiskeluvuoden alussa. Sitten syksyllä 2021 tapahtumat alkoivat taas rullaamaan ja koin suurta vääryyttä siitä, että ensimmäinen opiskeluvuosi oli mennyt koronan takia ilman oikeita opiskelijatapahtumia. Tämä sai minut hakemaan NESU-toimikuntaan vuodelle 2022, enkä muuten kadu tuota päätöstä. 

Vuosi toimikunnassa sisälsi omat ensimmäiset ulkkarisitsit (Mikkeliin NESU-Probban sitseille) sekä ensimmäisen NESU-tapahtuman, NESUn kesämöksän. Oma ajatus oli: ”Vitsi mä haluaisin, että kaikki tajuais lähtä näihin tapahtumiin mukaan”. Into ei laantunut, vaikka järjestettiin vuonna 2022 NESU-toimikunnan kanssa melko hurja määrä tapahtumia. Päin vastoin, syntyi halu hakea pykälää isompiin saappaisiin. 

Nyt NESU-Vastaavana, haluan tuoda NESUa ja sen tarjoamia mahdollisuuksia entistä paremmin teidän finanssilaisten tietoon ja kannustankin ehdottomasti lähtemään eri puolille Suomea sitseille sekä muihin NESU-tapahtumiin. 

NESU-piireissä törmää usein lausahdukseen: ”NESU on ihmisen parasta aikaa”, ja allekirjoitan tuon kyllä täysin. Aina saa tapahtumissa ja kiltiksellä nykiä hihasta ja kysellä, juttelen NESUsta enemmän kuin mielelläni! 

 

Wapputerveisin, 

Venla Rintala 

NESU-Vastaava 2023