Skip to main content
2023Yleinen

Voimavarana jaksaminen

Mukavaa kevään alkua finanssilaiset! 

Lukukauden toinen puolisko alkaa kääntymään voiton puolelle. Kevät tulee ja kesäloma lähenee. Tätä ennen kuitenkin on opiskelijoilla tunnetusti paljon lautasellaan. Kevään viimeiset kurssit on saatava pakettiin, tenttejä riittää ja kyllähän se wappukin vaarallisesti tekee tuloaan. Tämän kaiken lisäksi to do listalta löytyy omat harrastukset, työnhaku, vapaa aika ja arkiaskareet. Vähemmästäkin voimme todeta, että tällainen saattaa kuormittaa ja uupumus tekee tuloaan. 

Sopokentällä tänä vuonna on pohdittu hyvinvointia ja jaksamista uudesta näkökulmasta. Haluamme lisätä jäsenistömme hyvinvointia ja tukea jaksamista parhaamme mukaan. Finanssi pyrkii lisäämään jaksamisen ja mielenterveyden teemojen käsittelyä tulevan vuoden aikana. Ensimmäisenä tapahtumana järjestämme hyvinvointiwebinaarin yhteiskatsomon kiltiksellä keskiviikkona 5.4. Aiheena on uupumus ja webinaarin pitävät asiantuntijat Lari Karjula ja lääkäri Tytti Kerttula. 

Jotta tunnelma ei vajoa synkkyyteen ja voimaa riittäisi loppu kevääksi, tässä vielä muutama vinkki jaksamiseen ja kevään kiireiden selättämiseen: 

 1. Muista tasapaino opiskelun ja vapaa-ajan välillä. 
 2. Jotta jaksat arjessa, pidä itsestäsi huolta kokonaisvaltaisesti.
 3. Epävarmuuden ja epäonnistumisen sietäminen on hyvä taito oppia.
 4. Sisällytä päivääsi jotain tekemistä, jonka avulla pääset irtautumaan arjen kiemuroista.
 5. Kaikilla on huonoja päiviä ja kaikki epäonnistuvat joskus. Muista, että ei se ole oikeasti niin vakavaa!
 6. Asioilla on tapana järjestyä <3 

Nykyajan opiskelijat ovat hurjan kiireisiä ja työllistettyjä. Suorittamisenkulttuuri on vahvasti läsnä. Samalla opiskelijoiden hyvinvointi on laskussa. Aikaa ja resursseja ei ole tarpeeksi selvitä kaikista vaatimuksista. Tätä ongelmaa meidän täytyy taklata yhdessä. Yhdessä meillä on mahdollisuus muuttaa tällaista kulttuuria tukemaan meidän kaikkien hyvinvointia. 

Jos jäit vielä pohtimaan, mitä mukavaa tekemistä voisi ottaa vastapainoksi kiireiselle arjelle, kokeile sopon hyväksi havaittuja lemppareita: 

 1. Käy kävelyllä kuunnellen hyvää musiikkia, äänikirjaa tai podcastia
 2. Tee käsitöitä, oma lemppari on virkkaaminen!!
 3. Nauti aamu-/päiväkahvit hitaasti omasta ajasta nauttien
 4. Uppoudu hyvän kirjan pariin
 5. Retkeily Suomen luonnossa 

   <3:lla Sopo