Skip to main content
2020Yleinen

Miten tässä näin kävi?

Morjesta vaan kaikille! Täällä uuden vuosikymmenen ensimmäinen puheenjohtaja, Sami. Alun perin olen Kajaanin korven kasvatteja, eli tulen siis pessimistien luvatusta maasta. Oman opintotaipaleeni olen aloittanut jo vuonna 2016, joten nyt on meneillään siis neljäs opintovuoteni. Tästä huolimatta ainejärjestötoiminnasta eläköityminen ei tullut minulla syksyllä mieleenkään, vaan päätin kokeilla siipiäni vielä viimeisen kerran hakemalla rakkaan ainejärjestömme puheenjohtajaksi. Päätös ei kuitenkaan syntynyt yhdessä yössä, vaan vietin lukemattomia öitä miettien, onko minusta todella tähän? Tämä on täysin luonnollista epämukavuusalueelle astumisen hetkellä, mutta ilman tätä hyppyä tuntemattomaan olisin todennäköisesti katunut päätöstäni vielä vuosien päästä. 

Tuleva vuosi tulee varmasti olemaan monellakin tapaa erilainen. Maisteriopintojen, ainejärjestötoiminnan ja tietysti oman elämän sekä ihmissuhteiden yhteensovittaminen tulee varmasti olemaan yksi suurimmista haasteistani. Koen kuitenkin olevani juuri siellä, missä haluankin olla, ja onhan minulla tukenani kymmenen aivan uskomatonta hallituksen jäsentä. Voimaa tulevaan vuoteen tuo myös se, että saan olla rakentamassa jotain mikä toivottavasti palvelee koko jäsenistön eli teidän etujanne.  

Miltä tämä kaikki sitten tuntuu? Ensimmäisenä mieleeni tulee edeltäjieni mainitsema vastuu, joka Juveneksen kasvisruokamainosten kovista yrityksistä huolimatta painaa puheenjohtajan frakin kanssa harteilla. Vuosi pitää myös sisällään valtavasti uusia asioita, joiden oppiminen ja sisäistäminen ottaa varmasti oman aikansa, kuten minun kandidaatin tutkintonikin… 

Vaikka vuosi tuntuukin aluksi erittäin pitkältä ajalta, voin kokemuksesta sanoa sen vierähtävän ohi hetkessä. Ei mene aikaakaan, kun ammattikorkeakoulu muuttaa yliopistolle, mikä tuleekin olemaan yksi vuoden merkittävimmistä ja näkyvimmistä muutoksista niin yliopiston, kuin Finanssinkin arjessa. Tämän muutoksen yhteensovittaminen jäsenistömme etuja ylläpitäen on yksi vuoden päätavoitteista, yhdessä suurimpien tapahtumiemme ja paluun tekevän VVV-risteilyn kanssa. Tekemistä siis riittää paljon, ja kannustankin teitä kaikkia lähtemään mukaan toimintaamme, sillä se jos jokin tekee opiskeluvuosistanne unohtumattomat!  

Näin lopuksi haluan painottaa sitä, että voitte milloin tahansa tulla juttelemaan kanssani asiasta kuin asiasta. Kuuntelen mielelläni kaikkia mahdollisia kehitystoiveita sekä huolia ja murheita, sillä olenhan täällä teitä varten. Älkää siis epäröikö kiskaista minua hihasta niin kiltiksellä, kuin tapahtumissa, sillä ohessa olevasta kuvasta huolimatta en ole pelottava, enkä pure :D. 

Toivotan teille kaikille oikein mukavaa vuosikymmenen alkua!  

Finanssi ry:n puheenjohtaja 

Sami Rojo